Курячі ніжки, запечені в мандариновій глазурі

Пропоную вам приготувати ароматну курочку, запечену в незвичайній цитрусовій глазурі. Перед запіканням в духовці курячі гомілки маринуються з зеленню і соком мандаринів і апельсинів. До такої страви відмінно підійде будь-який гарнір.
Інгредієнти:
- Гомілки курячі 6 штук (900 грамів)
- Мандарини (великі) 4 штуки (450 грамів)
- Апельсин (великий) 1 штука (220 грамів)
- Мед 2,5 столової ложки (70 мілілітрів)
- Оцет винний 1 столова ложка (5 мілілітрів)
- Олія рослинна 3 столові ложки
- Петрушка свіжа 3 гілочки
- Чебрець 5 гілочок
- Цибуля зелена 3 пера
- Кріп свіжий 3 гілочки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Гомілки миємо й обсушуємо паперовим рушником.
- Готуємо маринад. У чашу блендера кладемо промиту зелень: кріп без стебел, петрушку без стебел, листя чебрецю і нарізану зелену цибулю.
- Подрібнюємо зелень.
- З апельсина знімаємо цедру і подрібнюємо її.
- Очищаємо апельсин і мандарини від шкірки й великих плівок.
- Подрібнюємо фрукти за допомогою блендера. У мене вийшло 377 мілілітрів соку.
- До подрібненої зелені додаємо сік фруктів без м’якоті половину склянки (щоб м’якуш не потрапила, можна скористатися маленьким ситечком).
- Також додаємо винний оцет, рослинну олію (1 столову ложку), сіль і перець за смаком.
- Заливаємо приготовленим маринадом курку і залишаємо осторонь на 2 години.
- Готуємо глазур. У сотейник вливаємо фруктовий сік з м’якоттю, що залишився. Доводимо до кипіння.
- Після закипання додаємо мед.
- Уварюємо глазур на повільному вогні 20 хвилин, постійно помішуючи.
- Через 2 години дістаємо курку з маринаду.
- На сковороді з додаванням рослинної олії (1 столову ложку.) Обсмажуємо гомілки до рум’яної скоринки з двох сторін.
- Духовку включаємо для розігрівання до 200 градусів.
- У жароміцну форму виливаємо маринад, що залишився, додаємо 1 столову ложку рослинної олії й викладаємо обсмажені гомілки. Ретельно поливаємо курку глазур’ю.
- Ставимо курку в розігріту духовку і запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Страва готова!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі гомілки, запечені в картопляному тісті