Другі стравиСтрави з птиці

Курячі ніжки з соусом барбекю

Курячі ніжки барбекю вдома неймовірно просто готувати. Це як «два пальці об асфальт» і буквально через пару хвилин ви самі в цьому переконаєтеся, коли дочитаєте рецепт до кінця. Трохи забігаючи вперед, відкрию невеликий секрет – успіх рецепта безпосередньо залежить від соусу барбекю, який ми з вами зараз приготуємо.

Курячі ніжки барбекю – це неймовірно смачно і красиво. Я щиро рекомендую занести цей рецепт в папку «Вибране». І якщо готувати курячі ніжки в сьогоднішні плани у вас не входило, то поверніться до цього рецепту хоча б через тиждень! Не пошкодуєте! )

Інгредієнти:

  • Курячі стегна на кістці 4 штуки
  • Куряча гомілка 4 штуки

Для обсипання подрібніть в ступці:

  • Насіння кропу 2 чайні ложки
  • Паприка 1 чайна ложка
  • Цукрова пудра 1 чайна ложка
  • Насіння кмину 1/4 чайної ложки
  • Морська сіль 1 чайна ложка
  • Мелений чорний перець

Для соусу:

  • Коричневого цукру 200 грамів
  • Кетчупу 200 грамів
  • Свіжовичавленого яблучного соку 200 мілілітрів
  • Бренді 100 мілілітрів
  • Вустерширського соусу 4 столові ложки
  • Бальзамічного оцту 4 столові ложки
  • Гірчиці 2 чайні ложки
  • Соус табаско за смаком

Приготування:

  1. Ви можете використовувати виключно курячу гомілку або стегенця, або як я, розібрати курячу ніжку на гомілку і стегенця, що нітрохи не гірше. Загалом, яку б частину курячої ніжки ви не використали, все необхідно промити й просушити серветкою. Інгредієнти для обсипки подрібніть в ступці. Подрібненими спеціями натріть курячі ніжки, укладіть все на деко, а деко відправляйте на одну годину в розігріту до 200 ° С духовку.
  2. Поки курячі ніжки в духовці займемося соусом барбекю. Інгредієнти для соусу помістіть в каструлю відповідного розміру, добре перемішайте і поставте на плиту. Як закипить, вогонь на мінімум і варіть хвилин 15 хвилин. Потім зніміть з вогню і поставте ненадовго в сторону – дуже скоро соус буде потрібно. Приблизно через годину, коли курячі ніжки будуть готові витягуйте їх з духовки, а температуру в духовці скрутіть вниз, до 120 градусів.
  3. Акуратно скупайте кожну ніжку в соусі барбекю, за допомогою шумівки або пінцетом викладіть на решітку і відправте в духовку на 10 хвилин. Через 10 хвилин процедуру повторити. Тобто знову в соус і на 10 хвилин в духовку. Повторюйте цей процес ще 2-3 рази … а потім подавайте на стіл, прикрасивши зеленою цибулею.
  4. Курячі ніжки з соусом барбекю особливо гарні під келих холодного пива!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close