Курячі ніжки з соусом барбекю

Курячі ніжки барбекю вдома неймовірно просто готувати. Це як «два пальці об асфальт» і буквально через пару хвилин ви самі в цьому переконаєтеся, коли дочитаєте рецепт до кінця. Трохи забігаючи вперед, відкрию невеликий секрет – успіх рецепта безпосередньо залежить від соусу барбекю, який ми з вами зараз приготуємо.
Курячі ніжки барбекю – це неймовірно смачно і красиво. Я щиро рекомендую занести цей рецепт в папку «Вибране». І якщо готувати курячі ніжки в сьогоднішні плани у вас не входило, то поверніться до цього рецепту хоча б через тиждень! Не пошкодуєте! )
Інгредієнти:
- Курячі стегна на кістці 4 штуки
- Куряча гомілка 4 штуки
Для обсипання подрібніть в ступці:
- Насіння кропу 2 чайні ложки
- Паприка 1 чайна ложка
- Цукрова пудра 1 чайна ложка
- Насіння кмину 1/4 чайної ложки
- Морська сіль 1 чайна ложка
- Мелений чорний перець
Для соусу:
- Коричневого цукру 200 грамів
- Кетчупу 200 грамів
- Свіжовичавленого яблучного соку 200 мілілітрів
- Бренді 100 мілілітрів
- Вустерширського соусу 4 столові ложки
- Бальзамічного оцту 4 столові ложки
- Гірчиці 2 чайні ложки
- Соус табаско за смаком
Приготування:
- Ви можете використовувати виключно курячу гомілку або стегенця, або як я, розібрати курячу ніжку на гомілку і стегенця, що нітрохи не гірше. Загалом, яку б частину курячої ніжки ви не використали, все необхідно промити й просушити серветкою. Інгредієнти для обсипки подрібніть в ступці. Подрібненими спеціями натріть курячі ніжки, укладіть все на деко, а деко відправляйте на одну годину в розігріту до 200 ° С духовку.
- Поки курячі ніжки в духовці займемося соусом барбекю. Інгредієнти для соусу помістіть в каструлю відповідного розміру, добре перемішайте і поставте на плиту. Як закипить, вогонь на мінімум і варіть хвилин 15 хвилин. Потім зніміть з вогню і поставте ненадовго в сторону – дуже скоро соус буде потрібно. Приблизно через годину, коли курячі ніжки будуть готові витягуйте їх з духовки, а температуру в духовці скрутіть вниз, до 120 градусів.
- Акуратно скупайте кожну ніжку в соусі барбекю, за допомогою шумівки або пінцетом викладіть на решітку і відправте в духовку на 10 хвилин. Через 10 хвилин процедуру повторити. Тобто знову в соус і на 10 хвилин в духовку. Повторюйте цей процес ще 2-3 рази … а потім подавайте на стіл, прикрасивши зеленою цибулею.
- Курячі ніжки з соусом барбекю особливо гарні під келих холодного пива!
Смачного!