Другі стравиСтрави з птиці

Курячі ніжки в пароварці

Просто і легко готувати! Смачно і корисно їсти!
Таке блюдо – відмінний варіант ситної й корисної вечері! Курочка виходить дуже м’яка, ніжна, ароматна! Не тільки дорослі, а й діти з задоволенням будуть їсти. А часник не відчувається, він просто віддає страві всі свої аромати. На гарнір дуже смачно подати рис або пюре – вони найбільше поєднуються з куркою. Ну й овочі звичайно ж. Свіжі або консервовані – на ваш смак!

Інгредієнти:

  • Курячі ніжки 6 штук
  • Часник 6 зубчиків
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Спеції сухі за смаком
  • Італійські трави за смаком
  • Оливкова олія 3 чайні ложки

Приготування:

  1. Підготуємо продукти. У мене 6 штучок ніжок, ви можете взяти будь-які частини курки, але ніжки й стегенця будуть найсмачніші.
  2. Часник очистити від лушпиння. Я брала з розрахунку один зубчик на одну ніжку. Часник пропустити через прес. У глибокій тарілці змішуємо – часник, сіль, перець, приправу для курки, італійські трави.
  3. Додаємо оливкову олію. Можна і рослинну, але з оливковою смачніше)) З розрахунку 0,5 чайної ложки на одну ніжку. Все добре перемішуємо. Аромат буде просто приголомшливий.
  4. Ніжки промити й витерти паперовим рушником. Покласти ніжки в підготовлену суміш, добре перемішати, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник маринуватися хоча б на 30 хвилин. Але чим довше ніжки будуть в маринаді, тим смачніше буде.Беремо місткість пароварки й викладаємо наші замариновані курячі ніжки. Всі залишки маринаду також викладаємо на курочку зверху, нічого не викидайте) Готуємо наше блюдо 50 хвилин в пароварці. Аромат часнику приголомшливий!
  5. Готові курячі ніжки дуже м’які, ароматні! Їх можна їсти як і в гарячому так і в холодному вигляді. Часник виходить не гіркий, а дуже навіть смачний)
  6. Подаємо страву зі свіжими або консервованими овочами. На гарнір буде смачно рис, пюре.

Для готування на пару можна брати будь-які частини курки, але саме м’ясо на кістці буде найсмачнішим і соковитим – ніжки, стегенця, крильця. Можете в маринад додати ще улюблені вами спеції й трави. Можна додати трохи гірчиці або соєвого соусу – все на ваш смак. Якщо немає саме пароварки, можна готувати в мультиварці на пару (в спеціальному кошику-пароварці).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Качка в апельсиновій глазурі з пряними млинцями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close