Другі стравиСтрави з птиці

Курячі крильця, запечені в журавлинному соусі

Курячі крильця, запечені в журавлинному соусі, — яскраве апетитне блюдо, яке припаде до смаку любителям незвичайних поєднань. Солодкуватий соус і соковите куряче м’ясо відмінно доповнюють один одного. Рум’яна кірочка — ласий аргумент на користь якнайшвидшої дегустації цієї страви. Якщо ви віддаєте перевагу крилам курячі стегна або гомілки, сміливо можете використовувати їх, вийде теж дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Курячі крила 1 кг (10 штук)
  • Журавлина 200 грамів
  • Мед 100 грамів (4 столові ложки)
  • Цибуля ріпчаста фіолетова 1 штука
  • Часник 3 зубчики
  • Перець червоний чилі 1 штука
  • Оцет винний 1 столова ложка
  • Оливкова олія 1-2 столові ложки
  • Сіль на смак
  • Зелень кропу (для подачі) за бажанням

Приготування:

  1. У процесі приготування знадобиться фольга.
  2. Ягоди журавлини перебираємо і промиваємо.
  3. Цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо.
  5. Перець чилі промиваємо, очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими шматочками.
  6. У сотейнику розігріваємо оливкову олію, викладаємо цибулю, часник і перець чилі. Обсмажуємо 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
  7. Додаємо в сотейник журавлину, мед, винний оцет і 50 мл води. Тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин.
  8. Даємо журавлиній масі охолонути.
  9. В цей час курячі крила промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і натираємо сіллю.
  10. Остиглу журавлину масу подрібнюємо в блендері, але не до однорідного стану. Одержаний соус солимо.
  11. Журавлинним соусом змащуємо курячі крила з двох сторін (використовуємо не весь соус, половина повинна залишитися).
  12. Викладаємо курячі крила в форму для запікання, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години.
  13. Через деякий час дістаємо крильця з холодильника, ще раз злегка змащуємо соусом.
  14. Незадовго до закінчення часу маринування включаємо духовку на розігрівання до 200 градусів.
  15. Накриваємо форму з крилами фольгою і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах.
  16. Потім знімаємо з форми фольгу, знову змащуємо крила соусом і відправляємо в духовку ще на 30 хвилин, періодично змащуємо журавлинним соусом.
  17. Курячі крильця, запечені в журавлинному соусі, готові.
  18. Готовому блюду даємо трохи охолонути й подаємо до столу з журавлинним соусом. За бажанням посипаємо курячі крильця улюбленою свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка, тушкована з сочевицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close