Курячі крильця, тушковані зі сливами

Приготуємо курячі крильця зі свіжими сливами, цибулею, морквою, часником, томатною пастою і прянощами. Поєднання всіх цих інгредієнтів робить куряче м’ясо м’яким, з легкою фруктовою і томатною кислинкою, з пряним цибулево-часниковим ароматом і золотистим кольором скоринки. Незвичайне, але вдале поєднання птиці зі сливами.
Інгредієнти:
- Курячі крильця 1,2 кілограма (12 штук)
- Цибуля ріпчаста (велика) 260 грамів (1 штука)
- Морква 140 грамів (1 штука)
- Зливи 300 грамів
- Часник 4 зубчики
- Томатна паста 0,5-1 столова ложка
- Лавровий лист 1 штука
- Кориця мелена 1 щіпка
- Паприка гостра мелена 1 щіпка
- Цукор 1 столова ложка
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Кріп свіжий 1 пучок
- Перець мелений (суміш перців) на смак
- Сіль на смак
Приготування:
- Готуємо необхідні продукти. У процесі приготування знадобиться 440-450 мілілітрів гарячої води.
- Крильця вимиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників і розрізаємо по суглобах на 3 частини.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
- Моркву очищаємо, вимиваємо і нарізаємо тонкими пів кругами.
- Часник очищаємо і нарізаємо кубиками.
- У сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо курячі крильця в один шар і обсмажуємо 3-4 хвилини з кожного боку.
- Обсмажені крильця перекладаємо в каструлю з товстим дном. Аналогічно обсмажуємо всі крильця в декілька заходів.
- Подрібнену цибулю кладемо в сковороду, в якій смажилися крила, і обсмажуємо до золотистого кольору.
- До цибулі додаємо моркву й обсмажуємо 3-4 хвилини.
- Перекладаємо цибулю з морквою в каструлю з крильцями. Додаємо часник, томатну пасту, цукор, корицю, паприку і лавровий лист.
- Заливаємо вміст каструлі 2 склянками гарячої води, солимо, перчимо, перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і під кришкою тушкуємо 20-25 хвилин.
- Сливи вимиваємо, очищаємо від кісточок і розрізаємо на часточки.
- Додаємо сливи до крилець і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
- Зелень кропу промиваємо і дрібно нарізаємо.
- У готову страву додаємо кріп, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
- Курячі крильця, тушковані зі сливами, подаємо гарячими з улюбленим гарніром або як самостійну страву з салатом зі свіжих овочів.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курка в вершково-лимонному соусі