Другі стравиСтрави з птиці

Курячі крильця, тушковані зі сливами

Приготуємо курячі крильця зі свіжими сливами, цибулею, морквою, часником, томатною пастою і прянощами. Поєднання всіх цих інгредієнтів робить куряче м’ясо м’яким, з легкою фруктовою і томатною кислинкою, з пряним цибулево-часниковим ароматом і золотистим кольором скоринки. Незвичайне, але вдале поєднання птиці зі сливами.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця 1,2 кілограма (12 штук)
  • Цибуля ріпчаста (велика) 260 грамів (1 штука)
  • Морква 140 грамів (1 штука)
  • Зливи 300 грамів
  • Часник 4 зубчики
  • Томатна паста 0,5-1 столова ложка
  • Лавровий лист 1 штука
  • Кориця мелена 1 щіпка
  • Паприка гостра мелена 1 щіпка
  • Цукор 1 столова ложка
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Кріп свіжий 1 пучок
  • Перець мелений (суміш перців) на смак
  • Сіль на смак

Приготування:

  1. Готуємо необхідні продукти. У процесі приготування знадобиться 440-450 мілілітрів гарячої води.
  2. Крильця вимиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників і розрізаємо по суглобах на 3 частини.
  3. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Моркву очищаємо, вимиваємо і нарізаємо тонкими пів кругами.
  5. Часник очищаємо і нарізаємо кубиками.
  6. У сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо курячі крильця в один шар і обсмажуємо 3-4 хвилини з кожного боку.
  7. Обсмажені крильця перекладаємо в каструлю з товстим дном. Аналогічно обсмажуємо всі крильця в декілька заходів.
  8. Подрібнену цибулю кладемо в сковороду, в якій смажилися крила, і обсмажуємо до золотистого кольору.
  9. До цибулі додаємо моркву й обсмажуємо 3-4 хвилини.
  10. Перекладаємо цибулю з морквою в каструлю з крильцями. Додаємо часник, томатну пасту, цукор, корицю, паприку і лавровий лист.
  11. Заливаємо вміст каструлі 2 склянками гарячої води, солимо, перчимо, перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і під кришкою тушкуємо 20-25 хвилин.
  12. Сливи вимиваємо, очищаємо від кісточок і розрізаємо на часточки.
  13. Додаємо сливи до крилець і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
  14. Зелень кропу промиваємо і дрібно нарізаємо.
  15. У готову страву додаємо кріп, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
  16. Курячі крильця, тушковані зі сливами, подаємо гарячими з улюбленим гарніром або як самостійну страву з салатом зі свіжих овочів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка в вершково-лимонному соусі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close