Курячі котлети з сиром і яблуком

Незвичайний варіант курячих котлет, який здивує вас своїми смаковими нотками. Сир відповідає за ніжність котлет і надає їм легкий вершковий смак. А яблуко робить курячі котлети ще соковитіше, з легким, ледь помітним, але таким доречним і гармонійним ароматом і смаком. Такі котлети підходять усім, особливо тим, хто дотримується правильного харчування, або дітям.
Інгредієнти:
- Фарш курячий 500 грамів
- Сир 200 грамів
- Яблука 150 грамів (1 штука)
- Яйце 1 штука
- Часник 2-3 зубчики
- Петрушка свіжа 10 грамів (3-4 гілочки)
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сухарі панірувальні 60 грамів
- Олія рослинна 2 столові ложки
Приготування:
- Підготувати всі продукти для котлет.
- Відсоток жирності сиру особливої ролі не має, у мене – 5-ти процентний.
- Яблуко очистити, видалити серединку з насінням. Натерти яблука на середній або дрібній тертці.
- Петрушку промити й обсушити, нарізати дрібно. Часник очистити й натерти на дрібній тертці.
- У глибоку миску викласти підготовлений фарш.
- Сир розім’яти й перекласти в миску з фаршем.
- Додати натерті яблука, зелень і часник. Вбити яйце, всипати сіль і мелений перець за смаком.
- Перемішати ретельно всі інгредієнти.
- Сформувати з фаршу невеликі котлети, обваляти їх в панірувальних сухарях.
- У сковороді розігріти олію і викласти котлети. Обсмажити котлети з кожного боку по 4 хвилини. Після вогонь зменшити, сковороду прикрити кришкою і тушкувати котлети 7-8 хвилин.
- Курячі котлети з сиром і яблуком готові до подачі. Подавати можна з соусом, різними гарнірами, салатами, овочами й зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясні котлети з начинкою з горошку і сиру