Курячі грудки в гострій персиковій глазурі на грилі

Курячі грудки смажаться на грилі до золотистої скоринки, а за кілька хвилин до готовності прямо на грилі покриваються апетитною липкою глазур’ю з соєвого соусу, персикового джему, діжонської гірчиці, перцю халапеньо і часнику. У ньому дивним чином злилася персикова солодкість, пекучість чилі, прянощі часнику і смак соєвого соусу, що надає курячому м’ясу яскраві нотки азіатської страви. Подайте до курки незвичайний гарнір зі смажених на грилі половинок персика, також змазаних гострою персиковою глазур’ю. Буде смачно і дуже незвично.
Інгредієнти:
- Персикового джему 2 стакани
- Оливкової олії 3 столові ложки + додатково, щоб змастити курку
- Соєвого соусу 2 столові ложки
- Діжонської гірчиці 1 столова ложка
- Дрібно посіченого часнику 1 столова ложка
- 1 невеликий стручок халапеньо, дрібно порубаний
- 8 курячих грудок з зачищеною кісточкою
- 4 стиглих персики, розрізаних навпіл і очищених від кісточок
Приготування:
- Змішайте в мисці персиковий джем, оливкову олію, соєвий соус, гірчицю, часник і халапеньо, посоліть і поперчіть. Відкладіть в окрему місткість 0,5 стакана.
- Розігрійте гриль. Змастіть курку оливковою олією і посипте сіллю і перцем. Покладіть курку шкірою вниз на гриль і смажте до золотистої скоринки, 6-7 хвилин.
- Переверніть і продовжуйте смажити ще 5-6 хвилин. Змастіть обидві сторони курки персиковою глазур’ю і продовжуйте смажити до готовності, ще 4-5 хвилин.
- Покладіть половинки персика зрізами вниз на гриль і смажте протягом 2 хвилин.
- Переверніть, змастіть відкладеними 0,5 стакана персикової глазурі й смажте, поки персики не стануть м’якими, ще 3-4 хвилини.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені курячі рулети зі шпинатом