Курячі гомілки, запечені з гречкою і овочами

Курячі гомілки, запечені в духовці з гречкою й овочами, — відмінне блюдо для повсякденного обіду або вечері. І курка, і гарнір до неї готуються одночасно. Курячі гомілки виходять соковитими й дуже смачними внаслідок попереднього маринування в сметані, а гречана каша — розсипчаста, ароматна, просочена соками м’яса й овочів.
Інгредієнти:
- Курячі гомілки 6 штук
- Крупа гречана 250 грамів
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Сметана 2 столові ложки
- Часник 1 зубчик
- Вода (окріп) 300 мілілітрів
- Олія соняшникова 30 мілілітрів
- Хмелі-сунелі 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп свіжий (для подачі, за бажанням) 1 гілочка
Приготування:
- Курячі гомілки промити, обсушити, перекладіть в миску.
- Додайте до гомілок сметану, пропущений через прес або дрібно нарізаний часник, хмелі-сунелі, сіль і чорний мелений перець.
- Перемішайте і залиште гомілки маринуватися при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- Хвилин через 15 включіть її, нехай розігрівається до температури 180 градусів.
- Поки курячі гомілки маринуються в сметані, очистьте цибулю і моркву. Наріжте овочі невеликими кубиками.
- У сковороді розігрійте олію й обсмажте цибулю з морквою на середньому вогні, помішуючи, хвилин 7 (до м’якості моркви й красивого золотистого кольору цибулі).
- Гречану крупу промийте, пересипте в форму для запікання.
- Додайте сіль. Туди ж викладіть обсмажену цибулю з морквою разом з олією.
- Перемішайте гречку та овочі, розрівняйте.
- Замариновані курячі гомілки викладіть зверху на гречку.
- Акуратно влийте окріп так, щоб вода доходила до середини гомілок.
- Поставте гречку з куркою в попередньо розігріту духовку на 40-50 хвилин, до повної готовності гречаної крупи й курячого м’яса. Якщо вода випарується до того, як гречка буде готова, сміливо підливайте ще окріп.
- Курячі гомілки, запечені з гречкою й овочами, готові.
- Подавайте блюдо до столу в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курка в соусі з кефіру і солодкого перцю