Другі стравиСтрави з птиці

Курячі гомілки з рисом і консервованою квасолею

Курка з рисом і консервованої квасолею – ідеальне рішення для не клопітного обіду або вечері. Завдяки курячим гомілкам і квасолі блюдо виходить ситним. Рис, готуючись в одній сковороді, він просочується соками й ароматами попередньо обсмаженої птиці. Крім того, цікавий смак страві надають куркума, кориця і коріандр.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 800 грамів (6 штук)
  • Рис 120 грамів
  • Квасоля консервована (без рідини) 150 грамів
  • Цибуля ріпчаста 160 грамів (1 штука)
  • Куркума мелена 0,5 чайної ложки
  • Кориця мелена 0,5 чайної ложки
  • Коріандр мелений 0,5 чайної ложки
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Олія рослинна 30 мілілітрів (2 столові ложки)
  • Зелень петрушки (для подачі) 3-4 гілочки

Приготування:

  1. Готуємо необхідні продукти. З банки з консервованою квасолею зливаємо рідину.
  2. Також знадобиться 300 мілілітрів гарячої води.
  3. Курячі гомілки промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників, солимо (0,5 чайної ложки) і перчимо (0,25 чайної ложки).
  4. У сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії, викладаємо курячі ніжки й обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні 10 хвилин, до золотистого кольору. Потім перекладаємо курку в окремий посуд.
  5. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
  6. В сковороду відправляємо цибулю, додаємо куркуму, корицю, коріандр, перемішуємо й обсмажуємо 1-2 хвилини.
  7. Рис ретельно промиваємо під проточною водою і разом з квасолею додаємо до цибулі. Перемішуємо.
  8. Вміст сковороди заливаємо 300 мл гарячої води, солимо (0,5 чайної ложки), перчимо (щіпка), перемішуємо.
  9. Зверху викладаємо курячі гомілки, доводимо вміст сковороди до кипіння, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо 20 хвилин, до вбирання води й готовності курки й рису.
  10. Курячі гомілки з рисом і консервованою квасолею готові.
  11. Подаємо гарячими як самостійну страву на обід або на вечерю, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе, запечене з грибами й брусницею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close