Курячі гомілки з рисом і консервованою квасолею

Курка з рисом і консервованої квасолею – ідеальне рішення для не клопітного обіду або вечері. Завдяки курячим гомілкам і квасолі блюдо виходить ситним. Рис, готуючись в одній сковороді, він просочується соками й ароматами попередньо обсмаженої птиці. Крім того, цікавий смак страві надають куркума, кориця і коріандр.
Інгредієнти:
- Курячі гомілки 800 грамів (6 штук)
- Рис 120 грамів
- Квасоля консервована (без рідини) 150 грамів
- Цибуля ріпчаста 160 грамів (1 штука)
- Куркума мелена 0,5 чайної ложки
- Кориця мелена 0,5 чайної ложки
- Коріандр мелений 0,5 чайної ложки
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Олія рослинна 30 мілілітрів (2 столові ложки)
- Зелень петрушки (для подачі) 3-4 гілочки
Приготування:
- Готуємо необхідні продукти. З банки з консервованою квасолею зливаємо рідину.
- Також знадобиться 300 мілілітрів гарячої води.
- Курячі гомілки промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників, солимо (0,5 чайної ложки) і перчимо (0,25 чайної ложки).
- У сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії, викладаємо курячі ніжки й обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні 10 хвилин, до золотистого кольору. Потім перекладаємо курку в окремий посуд.
- Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
- В сковороду відправляємо цибулю, додаємо куркуму, корицю, коріандр, перемішуємо й обсмажуємо 1-2 хвилини.
- Рис ретельно промиваємо під проточною водою і разом з квасолею додаємо до цибулі. Перемішуємо.
- Вміст сковороди заливаємо 300 мл гарячої води, солимо (0,5 чайної ложки), перчимо (щіпка), перемішуємо.
- Зверху викладаємо курячі гомілки, доводимо вміст сковороди до кипіння, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо 20 хвилин, до вбирання води й готовності курки й рису.
- Курячі гомілки з рисом і консервованою квасолею готові.
- Подаємо гарячими як самостійну страву на обід або на вечерю, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе, запечене з грибами й брусницею