Курячі фрикадельки в грибному соусі (на сковороді)

Ніжні курячі фрикадельки, тушковані в ароматному вершково-грибному соусі, — це відмінний спосіб приготувати куряче філе. Зазвичай це м’ясо досить сухе і “нудне” на смак, але в цьому варіанті виконання всі недоліки курячого філе просто зникають!
Інгредієнти:
- Філе куряче 600 грамів
- Печериці 400 грамів
- Сметана 15% 200 грамів
- Масло вершкове 80 грамів
- Олія рослинна 3 столові ложки
- Цибуля ріпчаста 1 штука (200 грамів)
- Часник 2 зубчики
- Лавровий лист 2 штуки
- Сіль 1 чайна ложка
- Перець мелений (суміш) за смаком
- Вода 100 мілілітрів
Для подачі (за бажанням):
- Зелень свіжа за смаком
Приготування:
- Вершкове масло відправте в морозильну камеру.
- Можна взяти вже готовий фарш з курячої грудки, а можна приготувати його самостійно.
- Курячі грудки наріжте смужками, щоб було зручно викладати в м’ясорубку. Можна використовувати блендер. Ріпчасту цибулю у мене велика, тому я використовувала одну половину для фрикадельок, а другу — для соусу.
- Половину цибулини, два зубчики часнику і куряче філе подрібніть в м’ясорубці або за допомогою блендера.
- Додайте у фарш сіль і мелений перець. Вершкове масло (40 грамів) натріть на дрібній тертці й також додайте в фарш. Ретельно перемішайте.
- Зліпити з фаршу мокрими руками круглі фрикадельки діаметром приблизно 5-6 см.
- Таким же чином підготуйте інші фрикадельки. У мене вийшла 21 штука.
- На сковороді з 1 столовою ложкою рослинної олії обсмажте фрикадельки з одного боку 2-3 хвилини до рум’яної скоринки.
- Переверніть фрикадельки й обсмажити з іншого боку ще 2 хвилини. Таким чином обсмажте всі фрикадельки.
- Для грибного соусу подрібніть цибулю тонкими невеликими шматочками.
- На суміші рослинної олії (2 столові ложки) і вершкового масла (40 грамів) обсмажити цибулю до прозорості.
- Підготуйте печериці — наріжте їх тонкими пластинами.
- Помістіть гриби в сковороду до цибулі, перемішайте.
- Обсмажте гриби з цибулею до випаровування рідини й красивого золотистого кольору грибів.
- Додайте в сковороду сметану, сіль, суміш перців і воду, перемішайте. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Перекладіть фрикадельки в сковороду на гриби, зменште вогонь. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте фрикадельки в грибному соусі 15-20 хвилин на маленькому вогні.
- За 3 хвилини до закінчення готування додайте в грибний соус лаврові листочки.
- Курячі фрикадельки в грибному соусі готові. Фрикадельки ввібрали в себе частину соусу і стали м’якими й соковитими.
- Подайте курячі фрикадельки з овочами або вермішеллю. Каші теж відмінно підійдуть на гарнір.
Тарілку з фрикадельками можна прикрасити свіжим чебрецем або іншою зеленню.
Соковите куряче м’ясо і ніжні ароматні гриби — ідеальне поєднання!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляні котлети з сиром фета