Другі стравиКотлети

Курячі фрикадельки в грибному соусі (на сковороді)

Ніжні курячі фрикадельки, тушковані в ароматному вершково-грибному соусі, — це відмінний спосіб приготувати куряче філе. Зазвичай це м’ясо досить сухе і “нудне” на смак, але в цьому варіанті виконання всі недоліки курячого філе просто зникають!

Інгредієнти:

  • Філе куряче 600 грамів
  • Печериці 400 грамів
  • Сметана 15% 200 грамів
  • Масло вершкове 80 грамів
  • Олія рослинна 3 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (200 грамів)
  • Часник 2 зубчики
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець мелений (суміш) за смаком
  • Вода 100 мілілітрів

Для подачі (за бажанням):

  • Зелень свіжа за смаком

Приготування:

  1. Вершкове масло відправте в морозильну камеру.
  2. Можна взяти вже готовий фарш з курячої грудки, а можна приготувати його самостійно.
  3. Курячі грудки наріжте смужками, щоб було зручно викладати в м’ясорубку. Можна використовувати блендер. Ріпчасту цибулю у мене велика, тому я використовувала одну половину для фрикадельок, а другу — для соусу.
  4. Половину цибулини, два зубчики часнику і куряче філе подрібніть в м’ясорубці або за допомогою блендера.
  5. Додайте у фарш сіль і мелений перець. Вершкове масло (40 грамів) натріть на дрібній тертці й також додайте в фарш. Ретельно перемішайте.
  6. Зліпити з фаршу мокрими руками круглі фрикадельки діаметром приблизно 5-6 см.
  7. Таким же чином підготуйте інші фрикадельки. У мене вийшла 21 штука.
  8. На сковороді з 1 столовою ложкою рослинної олії обсмажте фрикадельки з одного боку 2-3 хвилини до рум’яної скоринки.
  9. Переверніть фрикадельки й обсмажити з іншого боку ще 2 хвилини. Таким чином обсмажте всі фрикадельки.
  10. Для грибного соусу подрібніть цибулю тонкими невеликими шматочками.
  11. На суміші рослинної олії (2 столові ложки) і вершкового масла (40 грамів) обсмажити цибулю до прозорості.
  12. Підготуйте печериці — наріжте їх тонкими пластинами.
  13. Помістіть гриби в сковороду до цибулі, перемішайте.
  14. Обсмажте гриби з цибулею до випаровування рідини й красивого золотистого кольору грибів.
  15. Додайте в сковороду сметану, сіль, суміш перців і воду, перемішайте. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
  16. Перекладіть фрикадельки в сковороду на гриби, зменште вогонь. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте фрикадельки в грибному соусі 15-20 хвилин на маленькому вогні.
  17. За 3 хвилини до закінчення готування додайте в грибний соус лаврові листочки.
  18. Курячі фрикадельки в грибному соусі готові. Фрикадельки ввібрали в себе частину соусу і стали м’якими й соковитими.
  19. Подайте курячі фрикадельки з овочами або вермішеллю. Каші теж відмінно підійдуть на гарнір.

Тарілку з фрикадельками можна прикрасити свіжим чебрецем або іншою зеленню.
Соковите куряче м’ясо і ніжні ароматні гриби — ідеальне поєднання!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляні котлети з сиром фета

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close