Другі стравиСтрави з птиці

Куряче філе, запечене з грибами і брусницею

Нескладне в приготуванні блюдо, яке порадує своїм вишуканим смаком. Куряче філе, цибулю, шампіньйони й брусницю викладаємо шарами в форму, посипаємо зверху натертим сиром і відправляємо в духовку. Через час отримуємо красиве блюдо з тонким ягідним ароматом і пікантним смаком курки. Така курочка буде хороша і на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 250 грамів
  • Брусниця 50 грамів
  • Печериці 100 грамів
  • Сир твердий 80 грамів
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів (1 штука)
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка свіжа (для подачі) 2-3 гілочки

Приготування:

  1. Ягоди переберіть, промийте та висушіть. Гриби очистьте від пошкоджень і освіжіть зріз на ніжці.
  2. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  3. Форму для випічки (моя — розміром 12х18 см) змастіть рослинною олією.
  4. Куряче філе вимити, обсушити, наріжте середніми кубиками й викладіть на дно форми рівним шаром.
  5. Курку посоліть і поперчіть, перемішайте.
  6. Ріпчасту цибулю почистьте, вимийте, дрібно наріжте і викладіть поверх філе.
  7. Гриби наріжте кубиками й викладіть поверх цибулі.
  8. Розподіліть поверх грибів ягоди брусниці.
  9. Сир натріть на крупній тертці й посипте все зверху.
  10. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 25-30 хвилин.
  11. Куряче філе, запечене з брусницею і грибами, готово. Розріжте блюдо на порційні шматочки й подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе, тушковане з гарбузом і яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close