Куряче філе в духовці з соусом «Теріякі»

Теріякі – соус, який прийшов до нас з японської кухні, що має свою довгу кулінарну історію. Підлива універсальна, може використовуватися як заправка до салатів або покращувати смак других страв.
Інгредієнти:
- Куряче філе 1 кілограм
- Соус соєвий 125 мілілітрів
- Часник 4 зубчики
- Оцет яблучний 4 столові ложки
- Крохмаль 2 чайні ложки
- Корінь імбиру 1 штука
- Перець чорний мелений 1 чайна ложка
- Замінник цукру за смаком
Приготування:
- У невеликій місткості змішати цукрозамінник, яблучний оцет, соєвий соус, чорний мелений перець, розведений у воді крохмаль.
- Очистити й натерти корінь імбиру, подрібнити часник, додати те й інше в соус.
- Суміш прогріти до кипіння, помішувати.
- Змастити олією деко, викласти куряче філе, нарізане шматочками середньої величини.
- Полити готовим соусом, поставити в духовку на півгодини, температура приготування – 220 градусів.
- Блюдо перемішувати кожні п’ять-сім хвилин.
Порада
При подачі прикрасити курку нарізаними пір’їнками молодої зеленої цибулі, посипати кунжутним насінням. Гарнір – будь-який, можна відварити рис.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Індичка з ананасами