Другі стравиСтрави з птиці

Куряче філе, тушковане в вершково-часниковому соусі із зеленню

Відносно швидко і просто можна приготувати цю страву на обід або вечерю. Куряче філе обсмажують на сухій сковороді й тушкують в вершково-часниковому соусі із зеленню і помідорами. В такому соусі м’ясо птиці виходить дуже ніжним і соковитим, з приємним вершковим смаком і часниковим ароматом.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 400 грамів
  • Помідори черрі 7-9 штук (200 грамів)
  • Вершки (жирністю 10%) 200 мілілітрів
  • Часник 2 зубчики
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Зелень петрушки 1 пучок
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Куряче філе вимити, обсушуємо і розрізаємо кожну половинку поперек на 3 частини.
  2. (Якщо є мале філе, то його можна використовувати ціле.)
  3. Розігріваємо сковороду й обсмажуємо курку на сухій сковороді з усіх боків 2-4 хвилини, до побіління курячого філе і легкої золотисті.
  4. (Вибирайте сковороду з антипригарним покриттям; можна використовувати сковороду-гриль – фактурні смуги при обсмажуванні будуть гарний вигляд.)
  5. Часник очищаємо і дрібно рубаємо.
  6. На окремій сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо часник і обсмажуємо 1 хвилину.
  7. Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
  8. До часнику додаємо вершки й зелень, доводимо до кипіння, солимо, перчимо.
  9. У вершковий соус викладаємо курку і помідори. Тушкуємо під кришкою на слабкому вогні 15-20 хвилин.
  10. Подаємо куряче філе, тушковане в вершково-часниковому соусі із зеленню, гарячим і з вашим улюбленим гарніром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряча печінка, смажена в ніжному клярі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close