Куряче філе, тушковане в вершково-часниковому соусі із зеленню

Відносно швидко і просто можна приготувати цю страву на обід або вечерю. Куряче філе обсмажують на сухій сковороді й тушкують в вершково-часниковому соусі із зеленню і помідорами. В такому соусі м’ясо птиці виходить дуже ніжним і соковитим, з приємним вершковим смаком і часниковим ароматом.
Інгредієнти:
- Куряче філе 400 грамів
- Помідори черрі 7-9 штук (200 грамів)
- Вершки (жирністю 10%) 200 мілілітрів
- Часник 2 зубчики
- Оливкова олія 1 столова ложка
- Зелень петрушки 1 пучок
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
Приготування:
- Куряче філе вимити, обсушуємо і розрізаємо кожну половинку поперек на 3 частини.
- (Якщо є мале філе, то його можна використовувати ціле.)
- Розігріваємо сковороду й обсмажуємо курку на сухій сковороді з усіх боків 2-4 хвилини, до побіління курячого філе і легкої золотисті.
- (Вибирайте сковороду з антипригарним покриттям; можна використовувати сковороду-гриль – фактурні смуги при обсмажуванні будуть гарний вигляд.)
- Часник очищаємо і дрібно рубаємо.
- На окремій сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо часник і обсмажуємо 1 хвилину.
- Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
- До часнику додаємо вершки й зелень, доводимо до кипіння, солимо, перчимо.
- У вершковий соус викладаємо курку і помідори. Тушкуємо під кришкою на слабкому вогні 15-20 хвилин.
- Подаємо куряче філе, тушковане в вершково-часниковому соусі із зеленню, гарячим і з вашим улюбленим гарніром.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Куряча печінка, смажена в ніжному клярі