Куряче філе на пару

Смачне і корисне куряче м’ясо, легко готується!
Куряче філе на пару відмінно підходить для здорового і дієтичного харчування. Особливу увагу потрібно приділити підбору спецій і маринуванню. Найпростіше взяти спеціальну приправу для курки. Цей набір сухих спецій дуже ароматний, з ним м’ясо виходить просто чудове. Маринується курочка приблизно 25-30 хвилин, а готувати можна на пару в мультиварці або над каструлею. Таке куряче м’ясо подається до столу з картоплею, перловкою або макаронами.
Інгредієнти:
- Куряче філе 500 грамів
- Вода 2 стакани (400 мілілітрів)
- Спеції сухі 0.5 чайної ложки
- Часник 2 зубчики
- Сіль за смаком
Приготування:
- Куряче філе розморозити, сполоснути чистою водою і промокнути паперовим рушником. Розрізати м’ясо вздовж на смужки й скласти в миску. За бажанням можна готувати ціле філе. А якщо його попередньо порізати, то вийдуть невеликі порції, які зручно подавати з гарніром.
- Посипати сіллю м’ясо і перемішати руками. Потім додати спеціальну приправу і ще раз перемішати.
Часник почистити від шкірки, сполоснути зубчики під водою. Через прес видавити часник і додати до м’яса. Перемішати продукти, і залишити для маринування на півгодини. - Через зазначений час налити в місткість мультиварки чисту воду. Встановити на чашу спеціальну решітку для готування на пару. Розкласти по решітці мариноване м’ясо.
- Включити програму «Варка на пару» і вибрати час 30 хвилин. Якщо додати гарячу воду, то програма включитися швидше. Але і прохолодна вода нагрівається орієнтовно 5 хвилин. Якщо немає мультиварки, то можна готувати м’ясо в залізному друшляку. Його потрібно поставити на каструлю з водою і накрити кришкою. Нескладна конструкція і курка швидко готується.
Куряче м’ясо, приготоване на пару, смачне як в гарячому, так і в холодному варіанті. Можна приготувати до курки гарнір з рису, спагеті або подати просто з овочевим салатом. Особливо добре поєднується з курячим м’ясом салат з молодої капусти, заправлений сметаною.
М’ясо дуже зручно брати з собою на роботу. Якщо порізати його скибочками й покласти на шматочок хліба або батона, то вийде ситний бутерброд. Приготоване таким способом м’ясо відмінно підходить в якості начинки для піци. Поки підходить дріжджове тісто, можна приготувати на пару куряче філе.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курка в пивному соусі