Куряча печінка, смажена в ніжному клярі

Куряча печінка смажиться в повітряному клярі з газованою водою і збитим білком, а також з додаванням сушеного базиліка. Виходить ароматною, соковитою, ніжною і зберігає свою корисність.
Інгредієнти:
- Печінка куряча 500 грамів
- Вода газована 150 мілілітрів
- Яйце 1 штука
- Борошно 6 столових ложок
- Сіль 1 чайна ложка (за смаком)
- Перець мелений (суміш перців) 1/2 чайної ложки (за смаком)
- Базилік сушений 1 чайна ложка
- Олія рослинна (для смаження) 5 столових ложок
Для подачі (за бажанням):
- Сметана на смак
Приготування:
- Курячу печінку промити, очистити від прожилок, розрізати навпіл.
- Відокремити яєчний білок від жовтка.
- Половину борошна (3 столові ложки) відсипати в окремий посуд.
- До другої частини борошна додати 1/2 чайної ложки солі, мелений перець і сушений базилік, перемішати.
- Потім додати жовток і мінеральну воду.
- Перемішати кляр до однорідності.
- Окремо збити білок з дрібкою солі в щільну піну.
- Викласти збитий білок в кляр.
- Акуратно перемішати кляр до однорідності, намагаючись зберегти легкість.
- Печінку рівномірно посолити сіллю, що залишилася.
- Кожен шматочок печінки спочатку обваляти в борошні, потім вмочити в кляр.
- Розігріти на сковороді рослинну олію. Смажити шматочки печінки з двох сторін по 4-5 хвилин до золотистої скоринки.
- Викласти смажену печінку на паперову серветку для видалення зайвого жиру.
- Смажена куряча печінка в ніжному клярі готова. За бажанням можна подати її зі сметаною.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курка з картоплею в горщику