Куряча грудка в пікантному маринаді

Смачне, поживне і корисне м’ясо курки подобається і дітям, і дорослим. Воно має ніжний смак і володіє неповторним ароматом. Завдяки своїй низькій калорійності й швидкого процесу приготування куряча грудка особливо полюбилася людям, які дотримуються збалансованого раціону харчування і тим, хто тільки почав пізнавати кулінарні тонкощі.
Серед величезного розмаїття інтерпретацій на цю тему особливо порадує своїм пікантним смаком і тонким ароматом куряча грудка в пікантному маринаді. М’ясо виходить соковитим і ніжним, має бездоганний і дуже апетитний вигляд.
Інгредієнти:
- Куряча грудка 400-500 грамів
- Арахісове масло 3 столові ложки
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Діжонськая гірчиця 1 столова ложка
- Соєвий соус 50 мілілітрів
- Часник 2-3 зубчики
- Імбир 10 грамів
- Гвоздика 10 грамів
- Апельсиновий сік 50 мілілітрів
- Чорний мелений перець ½ чайної ложки
- Сіль за смаком
- Червона цибуля ½ штуки
- Авокадо ½ штуки
- Рукола 30-40 грамів
Приготування:
- Підготувати посуд для приготування маринаду. Додати в миску соєвий соус, діжонську гірчицю, чорний мелений перець і гвоздику. Видавити в маринад сік апельсина і налити арахісове масло.
- Окремо нарубати дрібненькими шматочками часник і імбир. Висипати їх в миску з маринадом і ретельно перемішати.
- Добре промити під струменем води курячу грудку. Помістити її в миску з маринадом і трохи пом’яти руками. Накрити вміст миски харчовою плівкою і поставити маринуватися в холодильник не менше, ніж на 45 хвилин.
- Для того щоб температура курки наблизилася до кімнатної, її необхідно виймати з холодильника за 20 хвилин до початку приготування.
- Розігріти сітку гриля. Злегка змастити поверхню оливковою олією та обсмажити м’ясо протягом 4 хвилин з кожного боку.
- Перед подачею на презентаційну тарілку викладають листя руколи. На подушку із зелені розміщують приготоване м’ясо. Блюдо прикрашають часточками авокадо і кільцями червоної цибулі.
Не рекомендовано маринувати курку більше ніж 2 годин. Так м’ясо стає м’яким і в готовому вигляді втрачає свою структуру.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Простий рецепт курки в пармезані