Другі стравиСтрави з птиці

Куряча грудка в пікантному маринаді

Смачне, поживне і корисне м’ясо курки подобається і дітям, і дорослим. Воно має ніжний смак і володіє неповторним ароматом. Завдяки своїй низькій калорійності й швидкого процесу приготування куряча грудка особливо полюбилася людям, які дотримуються збалансованого раціону харчування і тим, хто тільки почав пізнавати кулінарні тонкощі.

Серед величезного розмаїття інтерпретацій на цю тему особливо порадує своїм пікантним смаком і тонким ароматом куряча грудка в пікантному маринаді. М’ясо виходить соковитим і ніжним, має бездоганний і дуже апетитний вигляд.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка 400-500 грамів
  • Арахісове масло 3 столові ложки
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Діжонськая гірчиця 1 столова ложка
  • Соєвий соус 50 мілілітрів
  • Часник 2-3 зубчики
  • Імбир 10 грамів
  • Гвоздика 10 грамів
  • Апельсиновий сік 50 мілілітрів
  • Чорний мелений перець ½ чайної ложки
  • Сіль за смаком
  • Червона цибуля ½ штуки
  • Авокадо ½ штуки
  • Рукола 30-40 грамів

Приготування:

  1. Підготувати посуд для приготування маринаду. Додати в миску соєвий соус, діжонську гірчицю, чорний мелений перець і гвоздику. Видавити в маринад сік апельсина і налити арахісове масло.
  2. Окремо нарубати дрібненькими шматочками часник і імбир. Висипати їх в миску з маринадом і ретельно перемішати.
  3. Добре промити під струменем води курячу грудку. Помістити її в миску з маринадом і трохи пом’яти руками. Накрити вміст миски харчовою плівкою і поставити маринуватися в холодильник не менше, ніж на 45 хвилин.
  4. Для того щоб температура курки наблизилася до кімнатної, її необхідно виймати з холодильника за 20 хвилин до початку приготування.
  5. Розігріти сітку гриля. Злегка змастити поверхню оливковою олією та обсмажити м’ясо протягом 4 хвилин з кожного боку.
  6. Перед подачею на презентаційну тарілку викладають листя руколи. На подушку із зелені розміщують приготоване м’ясо. Блюдо прикрашають часточками авокадо і кільцями червоної цибулі.

Не рекомендовано маринувати курку більше ніж 2 годин. Так м’ясо стає м’яким і в готовому вигляді втрачає свою структуру.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Простий рецепт курки в пармезані

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close