Другі стравиСтрави з птиці

Куряча грудка в апельсиновому соусі

Страви з курячої грудки полюбилися багатьма сім’ями. Ця частина тушки є воістину цінним продуктом, особливо, якщо ви дотримуєтеся здорового харчування. Ніжне м’ясо володіє корисними та дієтичними властивостями, не містить в собі жирів і при цьому дуже багате білками.

Запечена куряча грудка – це чудова альтернатива м’ясу. Страви з неї виходять корисними й головне не вимагають багато часу для приготування.

Пропонуємо вам урізноманітнити меню і спробувати приготувати курячу грудку в апельсиновому соусі. Така божевільна варіація порадує своєю новизною: всі інгредієнти гармонійно доповнюють один одного і надають готовій страві ще більшу оригінальність.

Інгредієнти:

  • Курячі грудки 450 грамів
  • Апельсини 60 грамів
  • Апельсиновий конфітюр 3 столові ложки
  • Червона цибуля 1 штука
  • Соус чилі 1 столова ложка
  • Сік лайма 1 столова ложка
  • Часник 10 грамів
  • Чорний мелений перець 1/4 чайної ложки
  • Рисовий оцет 3 столові ложки
  • Соус Тамарі 3 столові ложки
  • Броколі 450 грамів
  • Кунжутна олія 10 мілілітрів
  • Насіння кунжуту 10 грамів

Приготування:

  1. На обробній дошці нарізати апельсини невеликими скибочками. Дрібно нарубати часник і червону цибулю.
  2. У блендер висипати апельсини, конфітюр, червону цибулю і часник. Додати туди ж соус чилі й тамарі, сік лайма, чорний перець, сіль і рисовий оцет. Збити масу до утворення однорідної консистенції.
  3. Курячі грудки промити й розмістити в підготовленому блюді або каструлі. Зверху на неї вилити з блендера апельсиновий соус. Дати курці просочитися ароматним складом протягом 30 хвилин.
  4. У цей час потрібно розігріти духовку до 220˚С. Деко для випікання накрити шаром пергаменту і зверху на нього викласти курячі грудки. Тримати в духовці м’ясо необхідно протягом 20-25 хвилин.
  5. Після того, як страву буде приготовлено, її викладають в презентаційну тарілку. Як гарнір можна до нього подавати кашу з броколі. Капуста прекрасно відтіняє пікантний смак курки.
  6. Для її приготування необхідно суцвіття броколі відправити на 45 секунд в мікрохвильову піч. Помістити капусту в блендер і додати до неї кунжутну олію.
  7. Додати до каші з броколі насіння кунжуту, трохи приправити її чорним перцем і сіллю.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче м’ясо під шубою в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close