Другі стравиСтрави з птиці

Курочка джерк

Курка джерк – традиційне карибське блюдо родом з Ямайки. М’ясо маринують в гострому соусі джерк і сильно підсмажують на вугіллі до обвугленої скоринки. Саме за цю гостру кірку блюдо особливо цінується. Вперше такий спосіб стали готувати м’ясо селяни-раби, які ховалися в глухих лісах Ямайки й харчувалися дичиною, натертою карибськими перцями, що там росли й засмаженою на вугіллі. Зазвичай до курки джерк подається гарнір у вигляді відвареного рису й овочевого салату. Але гострі хрусткі шматочки м’яса можна вживати й самостійно у вигляді закуски до пива.

Час: 40 хвилин плюс час маринування
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 4 курячі напівтуші (2,5 – 3 кілограми)
  • Яблучного оцту 1/3 стакана
  • Темного рому 1/4 стакана
  • Коричневого цукру 3 столові ложки
  • Зеленої цибулі 1 пучок, нарізаної
  • Часнику 4 зубчики, нарізаних
  • 1 карибський червоний перець, очищений від насіння і плодоніжки й подрібнений
  • Соусу Пікапеппа* 2 столові ложки
  • Тертого очищеного імбиру 1 столова ложка
  • Меленого запашного перцю 1 столова ложка
  • Суміші приправ для гарбузового пирога 1/4 чайної ложки
  • Рослинної олії 3 столові ложки

Приготування:

  1. У кухонному комбайні змішайте оцет, ром, коричневий цукор, зелену цибулю, часник, чилі, соус Пікапеппа, імбир, запашний перець і спеції для гарбузового пирога. Розігрійте олію в сковороді середнього розміру і готуйте соус на помірному вогні, помішуючи, 3 хвилини, поки олія не вбереться і соус трохи не загусне. Остудіть.
  2. Курячі напівтушки з усіх боків намажте соусом джерк, накрийте і приберіть в холодильник на 2 – 24 години. Розпаліть вуличний гриль для прямого і непрямого жару. На прохолодній стороні під ґратами гриля помістіть піддон для рідини. Розкладіть курку шкірою вниз над прямим сильним жаром і смажте до хрусткої скоринки й появи чітких слідів решітки, приблизно по 4 хвилини з кожного боку.
  3. Потім пересуньте курку на прохолодну сторону над піддоном і запікайте 35 – 40 хвилин шкірою вгору при непрямому жарі, накривши кришкою. Вставте термометр в саму товсту частину м’яса, температура повинна бути 74 ° С.
  4. Готову курку залиште на 5 хвилин, потім наріжте на шматочки й подавайте.

Примітка * Пікапеппа – знаменитий ямайський соус в пляшках – являє собою суміш помідорів, цибулі, цукру, тростинного оцту, манго, родзинок, тамаринду, перцю і спецій. Шанувальники цього «ямайського кетчупу» використовують його в приготуванні всіх смажених страв.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фаршировані курячі ніжки в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close