Другі стравиСтрави з птиці

Курка, запечена з картоплею і яблуками

Курячі гомілки, запечені з картоплею, – нескладний варіант страви для обіду або вечері. Досить нарізати, викласти все в форму і відправити в духовку. А якщо до курки й картоплі додати кілька яблук, то смак страви приємно зміниться. Курка виходить соковитою, картопля — ніжною, а яблука, коріандр і чебрець надають страві дивовижний смак і аромат.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 450 грамів (4 штуки)
  • Картопля 550 грамів (4 штуки)
  • Яблука 250 грамів (2 штуки)
  • Сіль 1,5 чайної ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Коріандр мелений 1 чайна ложка (за смаком)
  • Чебрець сушений 1 чайна ложка (за смаком)
  • Вода 150 мілілітрів
  • Олія рослинна (для змащування форми) 1-2 столові ложки
  • Листя салату (для подачі) 4-6 штук

Приготування:

  1. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180 градусів.
  2. Вимийте і висушіть курячі гомілки. Змастіть форму для запікання олією і викладіть на дно курячі гомілки. Я використовую форму діаметром 26 см, заввишки 5 см.
  3. Присипте курячі гомілки 2-3 пучками солі, меленим коріандром (0,5 чайної ложки), чебрецем (0,5 чайної ложки) і чорним перцем.
  4. Очистьте, промийте і наріжте картоплю тонкими кружечками (приблизно 0,2-0,3 см).
  5. Яблука промийте, розріжте на 4 частини, очистьте від насіння і наріжте пластинками товщиною приблизно 0,5 см.
  6. Чергуючи, викладіть скибочки картоплі і яблук у форму поверх курячих ніжок і навколо них (уздовж бортів форми).
  7. Посоліть і поперчіть шар яблук і картоплі. Щедро присипте все коріандром і сушеним чебрецем, що залишилися.
  8. Влийте в форму 150 мл холодної води. Герметично накрийте форму фольгою або кришкою.
  9. Помістіть блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин, до готовності курки й картоплі.
  10. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин, щоб картопля і яблука підрум’янились.
  11. Курка, запечена з картоплею і яблуками, готова. Доповніть кожну порцію страви листовим салатом або свіжими овочами й подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряча печінка, тушкована в томатно-сметанному соусі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close