Курка, запечена з картоплею і яблуками

Курячі гомілки, запечені з картоплею, – нескладний варіант страви для обіду або вечері. Досить нарізати, викласти все в форму і відправити в духовку. А якщо до курки й картоплі додати кілька яблук, то смак страви приємно зміниться. Курка виходить соковитою, картопля — ніжною, а яблука, коріандр і чебрець надають страві дивовижний смак і аромат.
Інгредієнти:
- Курячі гомілки 450 грамів (4 штуки)
- Картопля 550 грамів (4 штуки)
- Яблука 250 грамів (2 штуки)
- Сіль 1,5 чайної ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений за смаком
- Коріандр мелений 1 чайна ложка (за смаком)
- Чебрець сушений 1 чайна ложка (за смаком)
- Вода 150 мілілітрів
- Олія рослинна (для змащування форми) 1-2 столові ложки
- Листя салату (для подачі) 4-6 штук
Приготування:
- Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180 градусів.
- Вимийте і висушіть курячі гомілки. Змастіть форму для запікання олією і викладіть на дно курячі гомілки. Я використовую форму діаметром 26 см, заввишки 5 см.
- Присипте курячі гомілки 2-3 пучками солі, меленим коріандром (0,5 чайної ложки), чебрецем (0,5 чайної ложки) і чорним перцем.
- Очистьте, промийте і наріжте картоплю тонкими кружечками (приблизно 0,2-0,3 см).
- Яблука промийте, розріжте на 4 частини, очистьте від насіння і наріжте пластинками товщиною приблизно 0,5 см.
- Чергуючи, викладіть скибочки картоплі і яблук у форму поверх курячих ніжок і навколо них (уздовж бортів форми).
- Посоліть і поперчіть шар яблук і картоплі. Щедро присипте все коріандром і сушеним чебрецем, що залишилися.
- Влийте в форму 150 мл холодної води. Герметично накрийте форму фольгою або кришкою.
- Помістіть блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин, до готовності курки й картоплі.
- Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин, щоб картопля і яблука підрум’янились.
- Курка, запечена з картоплею і яблуками, готова. Доповніть кожну порцію страви листовим салатом або свіжими овочами й подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Куряча печінка, тушкована в томатно-сметанному соусі