ІспанськаДругі стравиКухні світуСтрави з птиці

Курка з рисом і помідорами по-іспанськи

Яскравий смак і аромат у запеченої курки з рисом і помідорами! Цей соковитий овоч популярний в Іспанії, і він дуже вдало допомагає курці й рису насититься літніми ароматами.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський 1 штука
  • Часник 3 зубчики
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Рис 200 грам
  • Помідори консервовані 450 грам
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Курка 1 кілограм
  • Перець червоний мелений 2 чайні ложки
  • Біле сухе вино 180 грам
  • Овочевий бульйон 450 грам
  • Оливки без кісточок за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Болгарський перець порізати четвертинками, перемички видалити. Цибулю і часник подрібнити. Птицю помити й розділити на 8 частин.
  2. Її потрібно натерти сіллю і перцем і обсмажити до легкої скоринки. Потім прибрати зі сковороди. Покласти в неї цибулю, часник і болгарський перець – і теж злегка обсмажити.
  3. Потім в суміш всипати рис і червону паприку. Залити білим вином і тушкувати 10 хвилин. Потім з’єднати з томатами, влити бульйон і тушкувати до кипіння.
  4. Зверху рисової суміші викласти курку. Закрити сковороду фольгою і запікати на нижній поличці духовки (при 180 градусах) 50 хвилин. По готовності додати оливки, зелень і якщо потрібно, ще посолити.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close