Курка з рисом і помідорами по-іспанськи

Яскравий смак і аромат у запеченої курки з рисом і помідорами! Цей соковитий овоч популярний в Іспанії, і він дуже вдало допомагає курці й рису насититься літніми ароматами.
Інгредієнти:
- Перець болгарський 1 штука
- Часник 3 зубчики
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Рис 200 грам
- Помідори консервовані 450 грам
- Цибуля ріпчаста 2 штуки
- Курка 1 кілограм
- Перець червоний мелений 2 чайні ложки
- Біле сухе вино 180 грам
- Овочевий бульйон 450 грам
- Оливки без кісточок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Приготування:
- Болгарський перець порізати четвертинками, перемички видалити. Цибулю і часник подрібнити. Птицю помити й розділити на 8 частин.
- Її потрібно натерти сіллю і перцем і обсмажити до легкої скоринки. Потім прибрати зі сковороди. Покласти в неї цибулю, часник і болгарський перець – і теж злегка обсмажити.
- Потім в суміш всипати рис і червону паприку. Залити білим вином і тушкувати 10 хвилин. Потім з’єднати з томатами, влити бульйон і тушкувати до кипіння.
- Зверху рисової суміші викласти курку. Закрити сковороду фольгою і запікати на нижній поличці духовки (при 180 градусах) 50 хвилин. По готовності додати оливки, зелень і якщо потрібно, ще посолити.
Смачного!