Курка з овочами й картоплею в горщику

Любите смачні домашні страви з куркою? Можливо хочете приготувати щось смачне з простих продуктів, але зовсім немає багато часу на приготування їжі? Тоді приготуйте курку з картоплею й овочами в горщику.
Курка поєднується з будь-якими овочами, тому в блюдо можна використовувати будь-які овочі по сезону. Крім курячого філе можна брати будь-яке інше м’ясо. Також родзинкою страви може стати, смачний і ароматний сир. Звичайно, сир – не обов’язковий компонент в рецепті, але все ж робить блюдо смачніше.
Інгредієнти:
- Куряче філе 300 грамів
- Помідор 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Кабачок 1 штука
- Болгарський перець 1 штука
- Сметана 3-4 столові ложки
- Картопля 4 штуки
- Печериці 6 штук
- Твердий сир 100 грамів
- Сіль 2 чайні ложки
- Рослинна олія 1 столова ложка
Приготування:
- Картоплю помити, помістити в воду і довести до кипіння. Потім готувати приблизно 15-20 хвилин. Не потрібно доводити картоплю до повної готовності, досить лише трохи проварити. Можна варити картоплю в мундирі.
- Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити.
- До цибулі додати нарізані гриби й обсмажувати поки не випарується грибний сік.
- Кабачок нарізати кубиками й додати його на сковорідку. Кабачок теж пускає багато соку, потрібно дочекатися, поки майже вся волога на сковороді випарується.
- Потім додати курку, нарізану не великими шматочками. Готувати, поки куряче м’ясо не посвітлішає.
- Потім додати кілька столових ложок сметани. Перемішати й посолити. Також можна додати спеції за смаком.
- Тим часом нарізати помідор і болгарський перець.
- Картоплю остудити, почистити й нарізати не дуже дрібно.
- Тепер всі підготовлені продукти потрібно скласти в горщик в такому порядку: трохи помідора і болгарського перцю, половина картоплі, обсмажені овочі з куркою і сметаною. Все щільно утрамбувати.
- Потім викласти в горщик залишки картоплі, помідорів і болгарського перцю. За бажанням в прошарок можна додати лавровий лист.
- Зверху посипати натертим сиром і накрити кришкою. Запікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці близько 30 хвилин.
- Готову страву подавати відразу ж. Таке блюдо можна ще посипати подрібненою зеленню і доповнити овочевим салатом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Мексиканські курячі ніжки з пряним соусом