Другі стравиСтрави з птиці

Курка в вершково-лимонному соусі

Пропоную вам приготувати куряче філе в соусі на основі лимона, вершків і сиру. Лимон надає невелику кислинку й ароматну свіжість курці, а соус робить зазвичай сухе філе соковитим і ніжним. Крім того, завдяки вершково-лимонному соусу абсолютно будь-який гарнір стане більш смачний і цікавий.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 500 грамів
  • Лимон 100 грамів (1 штука)
  • Вершки жирністю 10-15% 100 мілілітрів
  • Сир твердий 100 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Оливкова олія 45 мілілітрів (3 столові ложки)
  • Борошно 3 столові ложки
  • Розмарин свіжий (або будь-яка зелень) 1 гілочка (на смак, за бажанням)
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Куряче філе наріжте поперек волокон на шматочки товщиною 1-1,5 см.
  2. Посоліть куряче м’ясо і присипте чорним перцем.
  3. Кожен шматочок курячого філе обваляйте в борошні (1 столова ложка).
  4. Розігрійте в сковороді рослинну олію. Обсмажте кожен шматочок, запаніруйте в борошні, з двох сторін.
  5. На обсмажування вам знадобиться 8-10 хвилин.
  6. Поки готується куряче філе, натріть на дрібній тертці сир і дрібно наріжте очищений часник.
  7. Половинку лимона наріжте тонкими скибочками, а з решти половини вичавіть сік.
  8. Обсмажену курку викладіть зі сковороди в тарілку.
  9. У сковороду з олією, що залишилась і курячим соком відправте часник, вершкове масло і 2 столові ложки борошна. Обсмажте все 1 хвилину, помішуючи.
  10. Додайте в сковороду 200 мілілітрів води, вершки й сир, закип’ятіть.
  11. Викладіть в соус обсмажені шматочки курки. Можна також використовувати улюблену зелень — я додала гілочку розмарину. Тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин.
  12. При тушкуванні поливайте куряче м’ясо соусом, а в кінці готування додайте скибочки лимона.
  13. Протушкувати вміст сковороди ще 3 хвилини.
  14. Курка в вершково-лимонному соусі, готова. На гарнір до такої курки можна подати картоплю, гречану кашу або вермішель.
  15. Кислинка лимона додає м’ясу свіжий смак і приємний аромат, ну а соус можна їсти ложкою — це дуже смачно!)
  16. Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі шлуночки в маринаді з ківі, тушковані з картоплею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close