Другі стравиСтрави з птиці

Курка в томатному соусі на сковороді

У цьому рецепті я покажу як приготувати доступну, смачну і просту вечерю. Готувати ми будемо курку в томатному соусі на сковороді. Не скажу, що дана страва володіє тими чи іншими кулінарними шедеврами, однак вона відмінно підійде як  нескладна вечеря на кожен день. Смачного!

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 800 грамів
  • Ріпчаста цибуля 1 штука
  • Томати у власному соку 500 мілілітрів
  • Часник 4 зубчики
  • Борошно 5 столових ложок
  • Рослинна олія
  • Вода 0,5 склянки
  • Орегано 2 чайні ложки
  • Мелений перець
  • Сіль

Приготування:

  1. Курячі гомілки необхідно добре промити. Потім просушити паперовим рушником. Ставимо сковороду на плиту. Додаємо рослинну олію і даємо їй розігрітися. В цей час паніруємо шматочки курки в борошні й викладаємо в розігріту олію.
  2. Як тільки ми отримали золотисту скориночку перевертаємо курку і даємо їй підрум’янитися з іншого боку. Потім перекладаємо її в окремий посуд.
  3. Цибулю нарізаємо невеликим кубиком. Обсмажуємо цибулю на сковороді, на якій ми тільки що смажили курку. Поверх неї викладаємо шматочки курки. Додаємо 500 мл перетертих томатів, половину склянки води, сіль, мелений перець і орегано.
  4. Зверніть увагу, що курка повинна бути покрита соусом мінімум на половину. Якщо це не так, то додайте ще трохи води. Після того, як соус закипить накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо курку на повільному вогні протягом 40 хвилин.
  5. Пропускаємо в сковороду 4 зубчики часнику через прес для часнику. Рівномірно розподіляємо часник по сковороді. Перевертаємо шматочки курки на іншу сторону. Потім залишаємо їх у соусі на повільному вогні ще на 10 хвилин, щоб аромат часнику просяк соус і м’ясо птиці.
  6. Сервіруємо курку. Сьогодні я буду подавати її разом з картоплею. Для більш апетитної подачі рекомендую використовувати трохи зелені. Я взяв петрушку. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі стегенця, запечені в яблучно-цибульному маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close