Курка, тушкована з сочевицею

Курка з зеленою сочевицею й овочами — ситне блюдо для обіду або вечері, яке готується дуже просто. Курка тушкована разом з овочами й сочевицею в одному посуді. Блюдо виходить соковитим, з приємним ароматом сушених трав.
Інгредієнти:
- Курячі стегна 900 грамів (6 штук)
- Сочевиця зелена 250 грамів
- Цибуля ріпчаста 200 грамів
- Морква 200 грамів
- Помідори (томати у власному соку) 200 грамів
- Базилік сушений 0,5 чайної ложки (за смаком)
- Чебрець сушений 0,5 чайної ложки (за смаком)
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Петрушка свіжа (для подачі) 2-3 гілочки
Приготування:
- Готуємо необхідні інгредієнти для приготування курки, тушкованої з сочевицею.
- Свіжі помідори можна замінити консервованими у власному соку або томатною пастою.
- Моркву і цибулю очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
- У розігрітому з рослинною олією сотейнику або посуді з товстим дном обсмажуємо цибулю хвилини 2-3.
- Потім додаємо моркву і готуємо ще 3 хвилини, помішуючи.
- Курячі стегна миємо, викладаємо поверх моркви з цибулею.
- Сочевицю ретельно промиваємо і висипаємо в сотейник. Заливаємо водою так, щоб вона на 1 см була вище рівня сочевиці.
- Помідори дрібно нарізаємо.
- Додаємо в сотейник помідори, базилік, чебрець, солимо і перчимо. Розрівнюємо все і накриваємо кришкою.
- Готуємо хвилин 40-45 на повільному вогні. В кінці приготування знімаємо кришку і перемішуємо.
- Посипаємо зверху рубаною зеленню.
- Курка, тушкована з сочевицею, готова. Подаємо до столу гарячою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе в сметанному соусі з часником