Курка смажена на сковороді гриль з песто зі шпинату

Посмажте курячі грудки на грилі або на сковороді гриль і подайте їх з соусом песто зі шпинату, кедрових горішків і пармезану. Такий соус виходить ніжніше і м’якше на смак, ніж традиційний італійський песто з базиліку. Він також стане відмінним гарніром із зелені до курячого м’яса. Приготуйте песто відразу на два рази та половину заморозьте, щоб наступного разу просто обсмажити курку і розморозити вже готовий соус. Вам залишиться лише вмішати в нього тертий пармезан.
Час: 25 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки без кістки
- Шпинату 2 стакани (приблизно 30 грамів)
- Смажених кедрових горіхів 1/4 стакана
- Лимонного соку 2 столові ложки
- Тертої лимонної цедри 1 – 2 чайні ложки
- Оливкової олії 1/3 стакана плюс 2 чайні ложки
- Тертого пармезану 1/3 стакана
Приготування:
- На помірно сильному вогні розігрійте сковороду-гриль. Змастіть її невеликою кількістю олії. Посоліть і поперчіть курячі грудки. Підсмажте їх до готовності по 5 хвилин з кожного боку. У чаші кухонного комбайна змішайте шпинат, кедрові горіхи, сік і цедру лимона. Подрібніть, поступово додаючи 1/3 стакана оливкової олії, до отримання кремової текстури. Посоліть і розмішайте.
- Половину отриманого песто покладіть в форму для кубиків льоду і заморозьте, щоб використовувати в інший раз. Частину, що залишилася пасти перекладіть в миску середнього розміру. Вмішайте пармезан. Посоліть і поперчіть за смаком. Намажте песто на курячі грудки й подавайте.
- Цю страву освіжить своїм ароматом вино з винограду сорту Совіньйон-Блан.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курка барбекю