Другі стравиСтрави з птиці

Курка під бальзамічним соусом барбекю

Шматки курки перед смаженням на грилі змащуються соусом барбекю, приготованим на основі бальзамічного оцту і кетчупу з додаванням коричневого цукру, і прянощів. Зваріть його заздалегідь і тримайте в теплі, оскільки їм також доведеться змащувати м’ясо і під час смаження, а потім подати на стіл для умочування. Спочатку може здатися, що оцту сильно багато, але не лякайтеся: коли соус випарується і загусне, він придбає дивовижний багатогранний і насичений смак, а на поверхню курки соус ляже апетитним глянцем. Курку в бальзамічному соусі барбекю можна також посмажити й на сковороді-гриль або запекти в духовці.

Інгредієнти:

  • 4 шматки курки (суміш грудок, стегон і гомілок)
  • Бальзамічного оцту 1 стакан
  • Кетчупу 3/4 стакана
  • Коричневого цукру 1/3 стакана
  • Часнику 1 зубчик, подрібнений
  • Вустерського соусу 1 столова ложка
  • Діжонської гірчиці 1 столова ложка
  • Солі 0,5 чайної ложки
  • Меленого чорного перцю 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Соус барбекю: Покладіть всі інгредієнти в невелику каструлю і перемішайте, поки суміш не стане однорідною. Варіть на середньому вогні, поки соус не випарується на третину, приблизно 15-20 хвилин.
  2. Курка: Поставте сковороду-гриль на середній вогонь або розігрійте газовий або вугільний гриль. Посипте м’ясо сіллю і чорним перцем. Злегка нанесіть на курку соус барбекю за допомогою кондитерської кисті. Покладіть її на гриль. Поставте соус барбекю, що залишився в тій же каструльці на слабкий вогонь або на край газового або вугільного гриля і нехай він повільно кипить, поки готується курка.
  3. Смажте курку приблизно по 8 хвилин з кожного боку. Кожні кілька хвилин змащуйте м’ясо соусом барбекю. Зніміть курку з гриля і дайте відпочити не менше 5 хвилин. Подавайте з теплим соусом барбекю. Або ж курку можна запекти в духовці.
  4. Розігрійте духовку до 190 °C. Покладіть курку шкірою вгору в форму для випічки й запікайте протягом 25 хвилин.
  5. Дістаньте форму з духовки й полийте соусом барбекю всю поверхню курки. Поверніть її в духовку і запікайте ще 15 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі нагетси в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close