Другі стравиСтрави з птиці

Курка на грилі в йогуртовому маринаді

Африка відома своєю спекою і як наслідок додаванням спецій, для того щоб продовжити життя продуктам. Маючи в своєму арсеналі пасту Харісса родом з Північної Африки можна урізноманітнити практично будь-яку страву, оскільки паста поєднує пряність і гостроту, і що важливо може досить довго зберігається в холодильнику. І вже точно вона не виявиться зайвою поруч з ніжною куркою, промаринованою в йогурті й обсмаженою на грилі.

Час 2 годин 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 8

Інгредієнти:

Курка і йогуртовий маринад:

  • 1 ціла курка, розрізати навпіл
  • Йогурту з цільного молока 1/4 стакана
  • Корінь імбиру, шматок 2,5 см – 5 см, очистити від шкірки й натерти на крупній тертці
  • Меленого кумина 1 чайна ложка
  • Пластівці червоного чилі перцю 1 чайна ложка
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • 1 лимон, розрізати навпіл

Паста Харісса:

  • Насіння коріандру 2 чайні ложки
  • Насіння кмину 1 чайна ложка
  • Паприки 2 столові ложки
  • Пластівці червоного чилі перцю 1 чайна ложка
  • Часнику 3 зубчики, очистити від шкірки
  • 1 червоний болгарський перець, запекти, очистити від шкірки й насіння
  • Оливкової олії 2 столові ложки, і додаткова олія для консервування Харісси

Приготування:

  1. У великій чашці, змішайте йогурт, імбир, кмин, пластівці чилі перцю і сіль. Віночком перемішайте до однорідності та вилийте в форму для випічки. Помістіть в йогуртовою суміш половинки курки шкірою вгору. Загорніть в харчову плівку і відправте маринуватися в холодильнику на пару годин.
  2. Розпаліть дуже чистий гриль до середньої температури. Коли гриль прогріється змастіть грати олією. Вийміть курку з йогурту, видаливши всі надлишки, викладіть на гриль шкірою вниз і смажте поки шкіра не стане підсмаженою і хрусткою. Переверніть курку на іншу сторону. Потрібно щоб курка смажилася саме на грилі, уникайте того щоб полум’я торкалось її або жар був занадто сильним. Інакше м’ясо вийде сухим.
  3. Готуйте курку близько 35-40 хвилин, поки термометр не зареєструє всередині стегна температуру між 68 ° С і 71 ° С. Приберіть курку з гриля на обробну дошку. В залежності від уподобань для подачі розріжте курку на невеликі шматочки або подавайте цілою. Перекладіть на блюдо і збризніть лимонним соком. Викладіть поверх пасту Харісса і відразу ж подавайте.
  4. Соус Харісса. Розігрійте духовку до 175 ° С. У маленькій чашці, змішайте насіння коріандру і кмину. Висипати спеції на деко і підсмажте їх в духовці 1-2 хвилини; ви повинні злегка відчути запах спецій.
    Витягніть деко з духовки й поставте охолоджуватися.
  5. Додайте до суміші спецій паприку і пластівці перцю чилі. У ступці (або ж в кухонному комбайні) розітріть зубчики часнику до стану пасти, після чого додайте до нього червоний болгарський перець. Посоліть, додайте спеції й 2 столові ложки оливкової олії та ретельно змішайте.
  6. Після змішування, перекладіть харіссу в контейнер і полийте зверху додатковою оливковою олією. Можна зберігати її в холодильнику в накритому стані протягом 3-6 тижнів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка-гриль в сухому маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close