Курка на грилі по-грецьки

У традиційній грецькій кухні дичина займає почесне місце, при цьому часто перевага віддається м’ясу курчати. Смак засмаженого на грилі курча придбає середземноморський відтінок, якщо в якості приправи взяти класичне поєднання по-грецьки: орегано, часник і лимонний сік. Щоб блюдо зберегло всі свої корисні властивості, властиві середземноморській кухні, зупиніть свій вибір на оливковій олії, адже без неї також не обходиться кухня Греції.
Інгредієнти:
- 1 ціла курка (1,5 -1,8 кг)
- Оливкової олії 1 стакан
- Сік 2 лимонів і цедра 1 лимона
- Тертого (або тонко нарізаного) часнику 3 зубчики
- Дрібно посіченого орегано 2 столові ложки
- Тонко нарізаної зеленої цибулі 2 пера
- Порубаного кропу 1/4 стакана
- Устаткування: універсальні кухонні ножиці або, краще, ножиці для дичини
Приготування:
- Щоб зробити курку плоскою, спочатку видаліть хребет, зробивши надрізи на тушці з двох сторін хребта кухонними ножицями. Вийнявши хребет, переверніть курку грудкою вгору і натисніть, щоб тушка прийняла більш плоску форму однакової товщини.
- У мисці середнього розміру змішайте оливкову олію, лимонний сік і цедру, часник, орегано, 1,5 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки перцю. Перекладіть курку в кулінарний пакет із застібкою і помістіть в глибоку тарілку.
- Влийте в пакет з куркою половину приготованого маринаду, решту маринаду використовуйте при подачі страви. Закрийте пакет, покрутіть його, щоб рівномірно розподілити маринад. Поставте в холодильник на 1 годину.
- Вийміть курку з пакета з маринадом, злийте зайвий маринад з тушки. Обітріть насухо паперовим рушником і рівномірно приправте сіллю, поперчіть. Залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- Підготуйте гриль для непрямого середнього жару: для газових грилів (з 3 і більше пальниками) встановіть всі пальники на жар вище середнього, через 15 хвилин попереднього нагріву, вимкніть один з середніх пальників і зменште ті, що залишилися до середнього жару.
- При приготуванні на вугільному грилі слід розпалити в стартері вугільні брикети й, коли вони розгоряться і покриються попелом, викласти їх в жаровню гриля, з одного боку. З іншого боку, встановіть піддон, щоб уникнути займання від жиру, що капає.
- Покладіть курку (розрізаною стороною донизу) на рашпері осторонь від прямого жару, розгорнувши задню частину тушки до гарячої сторони. Накрийте курку і готуйте, поки термометр зі щупом, встановленим в саму товсту частину курячої ніжки, не покаже 65-70 ° С (практично повна готовність), приблизно 50 хвилин.
- Наведіть курку до прямого жару гриля. Через 2 хвилини переверніть тушку, щоб підсмажити до хрусткої скоринки протягом 3-4 хвилин. Перевірте ще раз температуру курячих стегенець – вона повинна бути не менше 73-74 ° С. Якщо температура нижче, знову відсуньте курку в сторону непрямого жару, накрийте і готуйте до потрібної температури. Зніміть готову курку з гриля й остудіть протягом 20 хвилин, перш ніж розрізати на порції.
- У маринад додайте зелену цибулю і кріп. Збризніть їм курку або подайте в соуснику.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Куряча грудка в пікантному маринаді