Грецька кухняДругі стравиКухні світуСтрави з птиці

Курка на грилі по-грецьки

У традиційній грецькій кухні дичина займає почесне місце, при цьому часто перевага віддається м’ясу курчати. Смак засмаженого на грилі курча придбає середземноморський відтінок, якщо в якості приправи взяти класичне поєднання по-грецьки: орегано, часник і лимонний сік. Щоб блюдо зберегло всі свої корисні властивості, властиві середземноморській кухні, зупиніть свій вибір на оливковій олії, адже без неї також не обходиться кухня Греції.

Інгредієнти:

  • 1 ціла курка (1,5 -1,8 кг)
  • Оливкової олії 1 стакан
  • Сік 2 лимонів і цедра 1 лимона
  • Тертого (або тонко нарізаного) часнику 3 зубчики
  • Дрібно посіченого орегано 2 столові ложки
  • Тонко нарізаної зеленої цибулі 2 пера
  • Порубаного кропу 1/4 стакана
  • Устаткування: універсальні кухонні ножиці або, краще, ножиці для дичини

Приготування:

  1. Щоб зробити курку плоскою, спочатку видаліть хребет, зробивши надрізи на тушці з двох сторін хребта кухонними ножицями. Вийнявши хребет, переверніть курку грудкою вгору і натисніть, щоб тушка прийняла більш плоску форму однакової товщини.
  2. У мисці середнього розміру змішайте оливкову олію, лимонний сік і цедру, часник, орегано, 1,5 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки перцю. Перекладіть курку в кулінарний пакет із застібкою і помістіть в глибоку тарілку.
  3. Влийте в пакет з куркою половину приготованого маринаду, решту маринаду використовуйте при подачі страви. Закрийте пакет, покрутіть його, щоб рівномірно розподілити маринад. Поставте в холодильник на 1 годину.
  4. Вийміть курку з пакета з маринадом, злийте зайвий маринад з тушки. Обітріть насухо паперовим рушником і рівномірно приправте сіллю, поперчіть. Залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  5. Підготуйте гриль для непрямого середнього жару: для газових грилів (з 3 і більше пальниками) встановіть всі пальники на жар вище середнього, через 15 хвилин попереднього нагріву, вимкніть один з середніх пальників і зменште ті, що залишилися до середнього жару.
  6. При приготуванні на вугільному грилі слід розпалити в стартері вугільні брикети й, коли вони розгоряться і покриються попелом, викласти їх в жаровню гриля, з одного боку. З іншого боку, встановіть піддон, щоб уникнути займання від жиру, що капає.
  7. Покладіть курку (розрізаною стороною донизу) на рашпері осторонь від прямого жару, розгорнувши задню частину тушки до гарячої сторони. Накрийте курку і готуйте, поки термометр зі щупом, встановленим в саму товсту частину курячої ніжки, не покаже 65-70 ° С (практично повна готовність), приблизно 50 хвилин.
  8. Наведіть курку до прямого жару гриля. Через 2 хвилини переверніть тушку, щоб підсмажити до хрусткої скоринки протягом 3-4 хвилин. Перевірте ще раз температуру курячих стегенець – вона повинна бути не менше 73-74 ° С. Якщо температура нижче, знову відсуньте курку в сторону непрямого жару, накрийте і готуйте до потрібної температури. Зніміть готову курку з гриля й остудіть протягом 20 хвилин, перш ніж розрізати на порції.
  9. У маринад додайте зелену цибулю і кріп. Збризніть їм курку або подайте в соуснику.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряча грудка в пікантному маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close