Другі стравиСтрави з птиці

Курка, маринована в соусі харісса, на грилі

Харісса за цим рецептом відрізняється від традиційного арабського соусу більш м’яким смаком. Для її приготування гострий сушений перець змішується з солодким печеним перцем, додаються часник, спеції й томатна паста. Смак виходить ідеально збалансованим і насиченим.

Така харісса може довго зберігатися в холодильнику і підійде для приготування та подачі будь-яких страв з м’яса. Найпростіше — замаринуйте в харіссою шматки курки й посмажте їх на грилі. Чим довше курка буде маринуватися, тим сильніше вона просочиться яскравими смаками соусу, стане соковитою і дуже ніжною.

Інгредієнти:

  • 2 червоних солодких перці
  • Насіння зіри 1 столова ложка
  • Насіння коріандру 2 чайні ложки
  • Насіння фенхелю 2 чайні ложки
  • Насіння кмину 2 чайні ложки
  • 4 сушених червоних перці чилі (з насінням)
  • Часнику 3 зубчики, роздавлених і дрібно порубаних
  • Томатної пасти 1/4 стакана
  • Оливкової олії 0,5 стакана
  • 1 курка, розрізана на 8 шматків, або 8 курячих стегон або гомілок

Приготування:

  1. Покладіть червоні перці на гриль і обсмажте їх, поки вони не почорніють з усіх боків. Потім покладіть перці в миску і накрийте поліетиленовою плівкою. Коли вони досить охолонуть, зчистити обвуглену шкірку і видаліть плодоніжки й насіння. Крупно порубати перці й відкласти. Їх можна приготувати заздалегідь.
  2. Насипте на суху сковороду зіру, коріандр, фенхель і кмин і підсмажте, поки не піде сильний аромат. Подрібніть спеції в кавомолці або в млині в грубий порошок.
  3. Крупно наріжте сушені перці чилі, покладіть їх у чашу кухонного комбайна і подрібніть на імпульсному режимі. Додайте підсмажені мелені спеції, смажений солодкий перець, нарізаний часник і томатну пасту. Подрібніть до однорідної консистенції.
  4. Додайте 1/4 стакана оливкової олії й збийте. Додайте ще 1/4 стакана оливкової олії й знову збийте. Посоліть за смаком. Зберігайте в щільно закритій місткості.
  5. Курка: Рясно змастіть шматки курки харіссою і залиште при кімнатній температурі до 2 годин, або поставте на ніч або навіть на кілька днів в холодильник.
  6. Розігрійте гриль до помірного жару. Покладіть курку на гриль і смажте по 8-10 хвилин з кожного боку. Можливо, вам доведеться перемістити курку або перевернути її шматки пару раз, якщо вони будуть сильно засмажуватись. Ви також можете змастити шматки ще пару раз харіссою, тільки врахуйте, що вона досить гостра!
  7. Зніміть курку з гриля і дайте їй відпочити протягом 5-10 хвилин перед подачею.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фрикасе з індички з вершками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close