Курка гриль з базиліковим соусом

Курка виходить смачною, м’якою і соковитою, а соус змушує повірити в диво. Він підійде також до овочів гриль, салату або, наприклад, риби. Крім того, соус виглядає яскраво, прикрашаючи блюдо. Лимон пробивається крізь загальну гамму смаків, при цьому не виділяючись, а гармонійно вписуючись. Родзинку також вносять насіння фенхелю, що роблять блюдо особливим. Така курка відмінно поєднується з багатьма видами гарніру.
Час: 1 година
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- 3 курячі грудки з кістками й шкірою
- 3 курячих стегна з кістками й шкірою
- Оливкової олії 2/3 стакана
- Лимонного соку 3 столові ложки, ще додатково 1/4 стакана
- Насіння фенхелю 1,5 чайної ложки, роздроблених
- Солі 1,5 чайної ложки
- Меленого чорного перцю 1 чайна ложка
- Листя базиліка 1 стакан
- 1 великий зубчик часнику
- Тертої лимонної цедри 1 чайна ложка
Приготування:
- У пакеті, який герметично закривається змішайте 1/3 стакана оливкової олії, 3 столові ложки лимонного соку, насіння фенхелю, 3/4 чайної ложки солі й 1/2 чайної ложки перцю. Додайте курку і закрийте пакет. Перемішайте, даючи маринаду просочити м’ясо. Залиште в холодильнику принаймні на 30 хвилин (до 1 доби), періодично перевертаючи курку.
- Тим часом збийте в блендері до однорідності базилік, часник, лимонну цедру, 1/4 стакана лимонного соку, 3/4 чайної ложки солі й 1/2 чайної ложки перцю. Поступово додайте, збиваючи, 1/3 стакана оливкової олії, що залишилась. Приправте соус з базиліку бажаною кількістю солі та перцю за смаком.
- Підготуйте барбекю для помірно-високої температури або розігрійте сковороду-гриль на помірно-сильному вогні. Дістаньте курку з маринаду і вилийте його. Смажте м’ясо тільки до тих пір, поки воно не перестане бути сирим усередині, приблизно по 8 хвилин з кожного боку. Перекладіть курку на сервірувальні тарілки, полийте соусом з базиліку і подавайте.
Ця страва гармонує з вином Совіньон-Блан.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курочка джерк