Другі стравиСтрави з птиці

Курка-гриль в сухому маринаді

Щоб курка, посмажена на грилі, вийшла соковитою, ніжною й ароматною, натріть її сумішшю ідеально підібраних сухих приправ і залиште маринуватися на ніч. У процесі смаження змастіть її спеціально приготованим соусом барбекю для отримання пікантної хрусткої скоринки. Цей же соус можете подавати до столу і вмочати в неї курку.

Автор рецепта – Bobby Flay – знаменитий шеф-кухар, ресторатор, ведучий реаліті-шоу, власник ресторанів

Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6

Інгредієнти:

Курка:

  • 2 цілі курячі тушки, шкіру зніміть, м’ясо розділіть на темні й білі шматки
  • Нейодованої солі 2 столові ложки
  • Часникового порошку 1 столова ложка
  • Цибулевого порошку 1 столова ложка
  • Меленого чебрецю 1 чайна ложка
  • Перетертої шавлії 1 чайна ложка
  • Паприки 1 чайна ложка
  • Чорного перцю 1 чайна ложка
  • Соусу барбекю Стоунволл 2 стакани, рецепт нижче

Соус Стоунволл:

  • Вершкового масла 0,5 стакана
  • Яблучного оцту 0,5 стакана
  • Кетчупу 0,5 стакана
  • Лимонного соку 0,5 стакана
  • Вустерського соусу 0,5 стакана
  • Гострого соусу 1 столова ложка

Приготування:

  1. У невеликій мисці змішайте сухі інгредієнти та ретельно натріть ними кожен міліметр курки. Поставте курку в холодильник на ніч.
  2. Розпаліть гриль до помірного жару. Спочатку на решітку покладіть темне м’ясо, оскільки воно готується трохи довше, ніж біле. Смажте, поки температура м’яса не досягне 82 ° С. Грудки ж будуть готові при температурі м’яса 74 ° С.
  3. Коли курка буде практично готова, щедро змастіть шматки з усіх боків соусом барбекю. Соус, що залишився подавайте до столу разом з м’ясом.
  4. Соус барбекю Стоунволл. У каструлі змішайте всі інгредієнти й на помірному вогні доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь і варіть при слабкому кипінні до загустіння соусу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фаршировані курячі ніжки з грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close