Курка-гриль в сухому маринаді

Щоб курка, посмажена на грилі, вийшла соковитою, ніжною й ароматною, натріть її сумішшю ідеально підібраних сухих приправ і залиште маринуватися на ніч. У процесі смаження змастіть її спеціально приготованим соусом барбекю для отримання пікантної хрусткої скоринки. Цей же соус можете подавати до столу і вмочати в неї курку.
Автор рецепта – Bobby Flay – знаменитий шеф-кухар, ресторатор, ведучий реаліті-шоу, власник ресторанів
Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6
Інгредієнти:
Курка:
- 2 цілі курячі тушки, шкіру зніміть, м’ясо розділіть на темні й білі шматки
- Нейодованої солі 2 столові ложки
- Часникового порошку 1 столова ложка
- Цибулевого порошку 1 столова ложка
- Меленого чебрецю 1 чайна ложка
- Перетертої шавлії 1 чайна ложка
- Паприки 1 чайна ложка
- Чорного перцю 1 чайна ложка
- Соусу барбекю Стоунволл 2 стакани, рецепт нижче
Соус Стоунволл:
- Вершкового масла 0,5 стакана
- Яблучного оцту 0,5 стакана
- Кетчупу 0,5 стакана
- Лимонного соку 0,5 стакана
- Вустерського соусу 0,5 стакана
- Гострого соусу 1 столова ложка
Приготування:
- У невеликій мисці змішайте сухі інгредієнти та ретельно натріть ними кожен міліметр курки. Поставте курку в холодильник на ніч.
- Розпаліть гриль до помірного жару. Спочатку на решітку покладіть темне м’ясо, оскільки воно готується трохи довше, ніж біле. Смажте, поки температура м’яса не досягне 82 ° С. Грудки ж будуть готові при температурі м’яса 74 ° С.
- Коли курка буде практично готова, щедро змастіть шматки з усіх боків соусом барбекю. Соус, що залишився подавайте до столу разом з м’ясом.
- Соус барбекю Стоунволл. У каструлі змішайте всі інгредієнти й на помірному вогні доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь і варіть при слабкому кипінні до загустіння соусу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Фаршировані курячі ніжки з грибами