Другі стравиСтрави з птиці

Курка барбекю

Приготуйте курочку барбекю на грилі. Щоб м’ясо залишалося соковитим і ніжним, рекомендується на кілька годин замочити тушки в розсолі. Сіль сприяє утриманню вологи в м’ясі, і ваша курочка не пересушиться при довгому томлінні на вугіллі. У процесі приготування змащуйте тушки спеціальним соусом барбекю для отримання пряної хрусткої скоринки. Якщо ви не можете знайти маленьких кілограмових курей, смажте великих, розділивши їх на 4 частини.

Час: 1 година 15 хвилин плюс час маринування
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

Курочка:

  • Три курячі тушки для смаження (по 1 кілограму кожна), розрізані навпіл
  • Солі 4 столові ложки

Соус барбекю:

  • Яблучного оцту 1 стакан
  • Рідкого арахісового масла 3/4 стакана
  • Гострого соусу, наприклад Табаско 1 чайна ложка
  • Чорного перцю 1/8 чайної ложки
  • Каєннського перцю 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Курячі напівтуші складіть у велику каструлю і залийте повністю водою. Насипте 3 столові ложки солі, накрийте каструлю кришкою і поставте в холодильник мінімум на 6 годин або на ніч.
  2. Соус барбекю. У каструлі змішайте оцет, що залишилася, 1 столову ложку солі, арахісове масло, гострий соус, чорний перець, 1/4 стакана води й каєннський перець. Доведіть суміш до кипіння, добре перемішайте і зніміть з вогню.
  3. Злийте воду з курки, напів тушки обсушити та покладіть на решітку гриля шкіркою вгору. Намажте соусом і смажте протягом 30 хвилин. Потім переверніть курку шкірою вниз, змастіть соусом і продовжуйте смажити ще 30 хвилин, перевертаючи й поливаючи тушки соусом кожні 10 хвилин. Готовність перевірте, повернувши ніжку, вона повинна легко рухатися.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе на пару

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close