Приготуйте курочку барбекю на грилі. Щоб м'ясо залишалося соковитим і ніжним, рекомендується на кілька годин замочити тушки в розсолі. Сіль сприяє утриманню вологи в м'ясі, і ваша курочка не пересушиться при довгому томлінні на вугіллі. У процесі приготування змащуйте тушки спеціальним соусом барбекю для отримання пряної хрусткої скоринки. Якщо ви не можете знайти маленьких кілограмових курей, смажте великих, розділивши їх на 4 частини. Час: 1 година 15 хвилин плюс час маринування Складність: легко Порцій: 6 Інгредієнти: Курочка: Три курячі тушки для смаження (по 1 кілограму кожна), розрізані навпіл Солі 4 столові ложки Соус барбекю: Яблучного оцту 1 стакан Рідкого арахісового масла 3/4 стакана Гострого соусу, наприклад Табаско 1 чайна ложка Чорного перцю 1/8 чайної ложки Каєннського перцю 1 чайна ложка Приготування: Курячі напівтуші складіть у велику каструлю і залийте повністю водою. Насипте 3 столові ложки солі, накрийте каструлю кришкою і поставте в холодильник мінімум на 6 годин або на ніч. Соус барбекю. У каструлі змішайте оцет, що залишилася, 1 столову ложку солі, арахісове масло, гострий соус, чорний перець, 1/4 стакана води й каєннський перець. Доведіть суміш до кипіння, добре перемішайте і зніміть з вогню. Злийте воду з курки, напів тушки обсушити та покладіть на решітку гриля шкіркою вгору. Намажте соусом і смажте протягом 30 хвилин. Потім переверніть курку шкірою вниз, змастіть соусом і продовжуйте смажити ще 30 хвилин, перевертаючи й поливаючи тушки соусом кожні 10 хвилин. Готовність перевірте, повернувши ніжку, вона повинна легко рухатися. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе на пару