Кукурудзяні млинці з качиним конфі і соусом барбекю

Автор рецепта – Майкл Саймон (Michael Symon)
М’яке качине м’ясо, приготоване за методом конфі, ніжні кукурудзяні млинці і гострий соус барбекю – хіба може бути поєднання краще? Гострота соусу відмінно доповнює м’ясо, розкриває його смак. А млинці з овочами радують цікавим і незвичайним смаком. Такі інгредієнти, як кориця, халапеньо, лавровий лист, часник, надають страві вишуканість і завершеність.
Інгредієнти:
Млинці:
- Оливкової олії 2 столові ложки й ще трохи олії для змазування сковороди
- Зерен кукурудзи 1/2 стакана
- Крупної солі 1/4 чайної ложки й трохи в якості приправи
- Дрібно нарізаного солодкого перцю 1/2 стакана
- Дрібно нашаткованої зеленої цибулі (стебло і пір’я) 1/4 стакана
- Нарізаного часнику 1 – 2 зубчики
- Цільного молока 1/2 стакана
- 2 великих яйця
- Борошна 1/2 стакана
- Олії 2 столові ложки
- Соус барбекю, рецепт дивись нижче
- Качина ніжка конфі 1 штука, рецепт дивись нижче
- Сметана, для сервірування
- Листя кінзи, для сервірування
Соус барбекю:
- Олії 1 столова ложка
- Дрібно нарізана цибулина 1 штука
- Нарізаний халапеньо з насінням 1 штука
- Підсмаженого насіння коріандру 1,5 столової ложки
- Порошку з перцем чіпотле (копчений Халапеньо) 1/2 столової ложки
- Коричневого цукру 1/2 стакана
- Хересного оцту 1/2 стакана
- Міцної кави 1 стакана
- Кетчупу 1 стакан
Качине конфі:
- Качиних ніжок 8 штук
- Крупної солі 3 столові ложки
- Цукру 1 чайна ложка
- Підсмаженого і подрібнених насіння коріандру 1 столова ложка
- Меленої кориці 1 чайна ложка
- Копченої солодкої паприки 1 чайна ложка
- Дрібно нарізаного часнику 4 зубчики
- Нашаткована цибуля-шалот 1 штука
- Лаврові листи 4 штуки, розкришених
- Розтопленого качиного жиру 1 літра
Приготування:
- Нагрійте масло в сотейнику на середньому вогні. Додайте кукурудзу і трохи солі, тушкуйте. Домішайте солодкий перець, зелену цибулю, часник і залиште тушитись на 2 – 3 хвилини.
- Перекладіть тушковані овочі в чашу кухонного комбайна. Додайте молоко, яйця, борошно, масло і чверть чайної ложки солі. Збийте до однорідної маси. Залиште на 30 хвилин. Якщо є час, накрийте і поставте в холодильник на 2 – 4 години.
- Тим часом в каструлю додайте 1 ст. соусу барбекю і нагрійте на середньому вогні. Відокремте качине м’ясо від кісток, використовуючи вилку. Відокремлене м’ясо покладіть в соус барбекю і нагрійте.
- Щоб зробити млинці, нагрійте на середньому вогні сотейник діаметром близько 17 см. Додайте трохи олії або качиного жиру. Налийте 2 ст. л. тіста і розподіліть по дну сотейника. Коли млинець підрум’яниться з одного боку, переверніть його і смажте ще близько хвилини до повної готовності. Готові млинці викладайте на тарілку, і змащуйте вершковим маслом, щоб вони не злиплися. Тіста повинно вистачити на приготування 4 – 6 млинців.
- Залишилося красиво подати блюдо. Покладіть на тарілку млинець, на нього викладіть 2 повні ложки качиного конфі з соусом барбекю. Загорніть млинець і прикрасьте невеликою кількістю сметани й кінзи. Додайте трохи соусу барбекю, що залишився. Те ж саме виконайте з іншими інгредієнтами.
- Соус барбекю: У маленькому сотейнику нагрійте олію на середньому вогні. Коли олія стане гарячою, додайте в неї цибулю, халапеньо, дрібку солі. Пасеруйте близько 2 хвилин. Додати коріандр, чіпотле, коричневий цукор, хересний оцет, каву і кетчуп. Ретельно перемішайте, зменшіть вогонь, і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Процідіть через сито і викиньте макуху, щоб соус придбав однорідну консистенцію. Охолодіть і зберігайте в холодильнику в закритому контейнері до 1 місяця.
- Качине конфі: Промийте качині ніжки й обсушіть. Покладіть їх в пластиковий контейнер. У маленькій мисці змішайте сіль, цукор, коріандр, корицю, паприку, часник, цибулю-шалот і лаврові листи. Додайте суміш до качиних ніжок і ретельно перемішайте. Закрийте контейнер і поставте в холодильник маринуватися на 1 або 2 дні. Перемішуйте раз в день.Розігрійте духовку до 90 ° С. Дістаньте качині ніжки з контейнера, ретельно промийте та висушіть. Викладіть в жаровню відповідної місткості, зверху налийте трохи жиру. Запікайте качине конфі протягом 8 – 10 годин. Дістаньте жаровню з духовки й охолодіть качині ніжки в жирі. Зберігати качине м’ясо в жирі можна протягом 1 місяця.
Смачного!