Креветки з рисом по-каджунськи

Простий і швидкий рецепт, який допоможе вам всього за кілька хвилин перетворити залишки вчорашнього рису в каджунське блюдо. Каджунська кухня – це частина американської кухні, популярної в штаті Луїзіана. Традиційними інгредієнтами в каджунскій кухні вважаються морепродукти, рис, овочі. Для цієї страви вам знадобиться вже готовий рис. Обсмажте в ароматній олії креветки, додайте овочі, зелень і рис. Все перемішайте і прогрійте, додавши каджунської приправи на основі паприки, часнику і гострого перцю, і подавайте.
Інгредієнти:
- Вершкового масла 1 столова ложка
- Оливкової олії 2 столові ложки
- Часнику 3 зубчики, подрібнених
- Каджунська приправа 2 чайні ложки
- Великих креветок 450 грамів, очищених від панцира і кишкової вени, хвости залиште
- 4 помідори Сливка, нарізаних
- Зеленої цибулі 2 пучки, нарізаних
- Вареного білого рису 3 стакани
- Нарізаної петрушки 3 столові ложки
- Часточки лимона для подачі (за бажанням)
Приготування:
- У великій сковороді на помірно сильному вогні нагрівайте вершкове масло й оливкову олію і часник до появи аромату, близько 1 хвилини. Додайте приправу і креветки й смажте, помішуючи, поки креветки не почнуть скручуватися, близько 1 хвилини. Посоліть і поперчіть.
- Додайте помідори й зелену цибулю і смажте, помішуючи, близько 1 хвилини. Додайте рис і 1/4 стакана води й продовжуйте готувати, поки рис не прогріється, і креветки не стануть матовими, ще близько 3 хвилин. Вмішайте петрушку і подавайте за бажанням з лимоном.
Тримайте ще цікавий рецепт: Кальмари з сиром і яйцем