Другі стравиЗ морепродуктів

Креветки смажені на грилі

Через те, що для маринаду використовується грубозерниста сіль, якщо її замінити звичайною, кількість варто зменшити приблизно в 2 рази. Можна і зовсім обійтися без неї – в цьому питанні потрібно керуватися власним смаком. Завдяки маринаду креветки виходять дуже смачними. Подавати їх можна і теплими, і кімнатної температури. Мангова сальса стане відмінним освіжаючим доповненням до цієї страви.

Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • Великих креветок 900 грамів, очистіть і видаліть темну смужку
  • Часнику 3 зубчики, подрібнених
  • 1 середня цибулина, порізана дрібними кубиками
  • Подрібненої свіжої петрушки 1/4 стакана
  • Подрібненого свіжого базиліка 1/4 стакана
  • Гірчичного порошку 1 чайна ложка
  • Діжонської гірчиці 2 чайні ложки
  • Крупнозернистої солі 2 чайні ложки
  • Меленого чорного перцю 1/2 чайної ложки
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Сік з 1 лимона

Приготування:

  1. З’єднайте всі інгредієнти й залиште їх маринуватися протягом 1 години при кімнатній температурі або накрийте кришкою і поставте в холодильник на строк до 2-х днів.
  2. Насадити креветки на дерев’яні шпажки. Як правило, для вечері згодиться 3 або 4 креветки на один шампур довжиною 30 см.
  3. Нагрійте рашпер на вугіллі й змастіть рослинною олією, щоб запобігти пригорання. Смажте креветки прямо на вогні не довше ніж за 1,5 хвилини з кожного боку.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Плов з кальмарів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close