Креветки смажені на грилі

Через те, що для маринаду використовується грубозерниста сіль, якщо її замінити звичайною, кількість варто зменшити приблизно в 2 рази. Можна і зовсім обійтися без неї – в цьому питанні потрібно керуватися власним смаком. Завдяки маринаду креветки виходять дуже смачними. Подавати їх можна і теплими, і кімнатної температури. Мангова сальса стане відмінним освіжаючим доповненням до цієї страви.
Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- Великих креветок 900 грамів, очистіть і видаліть темну смужку
- Часнику 3 зубчики, подрібнених
- 1 середня цибулина, порізана дрібними кубиками
- Подрібненої свіжої петрушки 1/4 стакана
- Подрібненого свіжого базиліка 1/4 стакана
- Гірчичного порошку 1 чайна ложка
- Діжонської гірчиці 2 чайні ложки
- Крупнозернистої солі 2 чайні ложки
- Меленого чорного перцю 1/2 чайної ложки
- Оливкової олії 1/4 стакана
- Сік з 1 лимона
Приготування:
- З’єднайте всі інгредієнти й залиште їх маринуватися протягом 1 години при кімнатній температурі або накрийте кришкою і поставте в холодильник на строк до 2-х днів.
- Насадити креветки на дерев’яні шпажки. Як правило, для вечері згодиться 3 або 4 креветки на один шампур довжиною 30 см.
- Нагрійте рашпер на вугіллі й змастіть рослинною олією, щоб запобігти пригорання. Смажте креветки прямо на вогні не довше ніж за 1,5 хвилини з кожного боку.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Плов з кальмарів