Кремова паста

Автор рецепта – Рейчел Рей (Rachael Ray)
Інгредієнти:
- Макаронних виробів пенне 450 грамів
- Оливкової олії 1 столова ложка
- Вершкового масла 1 столова ложка
- Часнику 2 зубчики, придавити лезом ножа і подрібнити
- Цибулі-шалот 2 штуки, подрібнити
- Горілки 1 стакан
- Курячого бульйону 1 стакан
- Томатного соусу з протертих помідорів 900 грамів
- Велика сіль і мелений перець
- Жирних вершків 33% 1/2 стакана
- Свіжого базиліка 20 листків, порвати
- Підсмажений хліб
Приготування:
- Розжарте велику сковороду, і додайте олію, вершкове масло, часник і цибулю-шалот. Стримуйте вогонь, і готуйте зажарку, поки цибуля-шалот не карамелізується від власної солодкості, протягом 3-5 хв.
- Влийте горілку, і почніть упарювати приблизно наполовину, це займе 2 – 3 хв. Додайте курячий бульйон і помідори, і доведіть соус до кипіння; приправити сіллю і перцем.
- В цей час поставте варитися пасту до готовності до аль денте. За час приготування макаронів зробіть овочеву нарізку або тости.
- Поверніться до вашого соусу і влийте вершки, знову доведіть до кипіння; зніміть з вогню. Додайте варені макарони, зверху порвіть листя базиліка. Подавайте пасту з хрустким хлібом. Блюдо поєднується з червоним вином сорту Санджовезе.
Смачного!