Другі стравиКотлети

Котлети з квасолі

Смачні та поживні квасолеві котлети майже як з м’ясом!
Багато готують квасолю як гарнір до м’яса або інших страв, але не всі здогадуються, що вона може виступити відмінною альтернативою м’ясної страви, наприклад, в якості квасолевих котлет. Квасолеві котлети з першого укусу до смаку навіть складно відрізнити від м’ясних. Вони виходять такі ж щільні, смачні й ситні, правда, квасолевий фарш трохи сухуватий і розсипчастий, тому при смаженні потрібно додавати побільше рослинної олії, тоді вони вийдуть соковитими й міцними.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона 500 грамів
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Рослинна олія 5 столових ложок
  • Панірувальні сухарі 2 столові ложки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Для приготування квасолевих котлет приготуємо інгредієнти. Квасолю потрібно замочити на ніч, щоб вона добре розбухла. Використовувати можна абсолютно будь-яку квасолю: червону або білу, за наявністю. Колір на якість котлет не впливає. Панірувальні сухарі можна придбати в магазині або через кавомолку намолоти зі звичайних хлібних сухарів.
  2. Квасолю ретельно промиваємо, заливаємо водою, залишаємо на ніч. Розбухлу квасолю знову ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо близько 40 хвилин, в кінці варіння солимо (сіль додаємо за смаком). Варимо ще близько 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, воду зливаємо, але не всю, залишаємо частину бульйону.
  3. Цибулю і моркву чистимо. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. На сковороді розігріваємо олію. Кладемо на неї цибулю і моркву, обсмажуємо до легкого рум’янцю.
  4. Овочеву зажарку перекладаємо в каструлю з квасолею. Додаємо спеції за смаком: сіль і чорний мелений перець. За бажанням можна додати якусь зелень.
  5. За допомогою блендера перетворюємо вміст каструлі в фарш. У тарілочку насипаємо панірувальні сухарі. Столовою ложкою беремо квасолевий фарш, кладемо його в тарілку з сухарями і формуємо котлетку. Робимо котлети не надто товстими, щоб вони добре наситилися олією під час смаження і не розсипалися. Квасоля бере стільки олії, скільки потрібно, розподіляє його по всій масі, тому боятися, що вийде жирно, не варто.
  6. На сковороду наливаємо рослинну олію. Викладаємо готові котлети. Смажимо близько 20 хвилин, до зарум’янювання котлет, по обидва боки. Акуратно знімаємо котлети на тарілку. Подаємо зі свіжими овочами й сметаною як самостійне блюдо або як доповнення до м’ясного. Виходить дуже смачно.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляні зрази з сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close