Котлети з квасолі

Смачні та поживні квасолеві котлети майже як з м’ясом!
Багато готують квасолю як гарнір до м’яса або інших страв, але не всі здогадуються, що вона може виступити відмінною альтернативою м’ясної страви, наприклад, в якості квасолевих котлет. Квасолеві котлети з першого укусу до смаку навіть складно відрізнити від м’ясних. Вони виходять такі ж щільні, смачні й ситні, правда, квасолевий фарш трохи сухуватий і розсипчастий, тому при смаженні потрібно додавати побільше рослинної олії, тоді вони вийдуть соковитими й міцними.
Інгредієнти:
- Квасоля червона 500 грамів
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Рослинна олія 5 столових ложок
- Панірувальні сухарі 2 столові ложки
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
- Для приготування квасолевих котлет приготуємо інгредієнти. Квасолю потрібно замочити на ніч, щоб вона добре розбухла. Використовувати можна абсолютно будь-яку квасолю: червону або білу, за наявністю. Колір на якість котлет не впливає. Панірувальні сухарі можна придбати в магазині або через кавомолку намолоти зі звичайних хлібних сухарів.
- Квасолю ретельно промиваємо, заливаємо водою, залишаємо на ніч. Розбухлу квасолю знову ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо близько 40 хвилин, в кінці варіння солимо (сіль додаємо за смаком). Варимо ще близько 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, воду зливаємо, але не всю, залишаємо частину бульйону.
- Цибулю і моркву чистимо. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. На сковороді розігріваємо олію. Кладемо на неї цибулю і моркву, обсмажуємо до легкого рум’янцю.
- Овочеву зажарку перекладаємо в каструлю з квасолею. Додаємо спеції за смаком: сіль і чорний мелений перець. За бажанням можна додати якусь зелень.
- За допомогою блендера перетворюємо вміст каструлі в фарш. У тарілочку насипаємо панірувальні сухарі. Столовою ложкою беремо квасолевий фарш, кладемо його в тарілку з сухарями і формуємо котлетку. Робимо котлети не надто товстими, щоб вони добре наситилися олією під час смаження і не розсипалися. Квасоля бере стільки олії, скільки потрібно, розподіляє його по всій масі, тому боятися, що вийде жирно, не варто.
- На сковороду наливаємо рослинну олію. Викладаємо готові котлети. Смажимо близько 20 хвилин, до зарум’янювання котлет, по обидва боки. Акуратно знімаємо котлети на тарілку. Подаємо зі свіжими овочами й сметаною як самостійне блюдо або як доповнення до м’ясного. Виходить дуже смачно.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляні зрази з сиром