Другі стравиКотлети

Котлети з курячого фаршу з манкою

Смачні соковиті курячі котлети з манкою для ситного обіду!
М’ясо курки саме по собі сухувате, і фарш, перекручений лише з одного курячого м’яса, буде сухий, як і страви, приготовані з нього. Багато господинь додають до м’ясного фаршу (не тільки до курячого) хліб, щоб котлети були більш соковиті, м’які й для меншої витрати основного інгредієнта – м’яса. Але замість хліба можна додати манну крупу, котлети виходять ще смачніше, ніжніше і соковитіше.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш 300 грамів
  • Манка 2 столові ложки
  • Курячі яйця 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Вершкове масло 30 грамів
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  • Борошно 2 столові ложки
  • Кухонна сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Для приготування соковитих курячих котлет з манкою потрібні такі інгредієнти: курячий фарш, манка, куряче яйце, ріпчаста цибуля, вершкове масло, борошно, рослинна олія, сіль, чорний мелений перець. Манки потрібно для котлет трохи, щоб все-таки котлети були м’ясними. Хтось вважає, що з манкою котлети складно сформувати, що фарш не склеюється і розсипається. Але це абсолютно не так, котлети легко можна зробити будь-якої форми й розміру.
  2. Щоб котлети вийшли більш ароматними й соковитими з приємним вершковим присмаком, слід додати в фарш шматочок вершкового масла. Тому слід вийняти його з холодильника заздалегідь, щоб масло було м’яким.
  3. Цибулину дуже дрібно подрібнюємо і додаємо її в миску з курячим фаршем, туди ж відправляємо спеції (сіль і чорний мелений перець за смаком), добре все перемішуємо.
    В окремій чашці збиваємо яйце, додаємо до нього вершкове масло, перетираємо в однорідну масу. Отриману суміш вливаємо в миску з фаршем і добре знову перемішуємо. Потім всипаємо манку, знову перемішуємо, щоб інгредієнти добре змішалися і з’єдналися. Манка швидко набрякне. Готуємо тарілочку з борошном для панірування котлет. Вологими руками формуємо котлети потрібно розміру й обвалюємо кожну з усіх боків в борошні.
  4. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо на неї котлети, обсмажуємо їх з обох сторін по 7 хвилин для рум’яності, потім вливаємо трохи водички, накриваємо сковорідку кришкою і томимо котлети, поки рідина не випарується. Це потрібно зробити для того, щоб м’ясо всередині котлет добре присмажилось, а котлети не згоріли зовні.
  5. Подаємо котлети з гарніром, овочами або на бутербродах.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close