Котлети з курячого фаршу з манкою

Смачні соковиті курячі котлети з манкою для ситного обіду!
М’ясо курки саме по собі сухувате, і фарш, перекручений лише з одного курячого м’яса, буде сухий, як і страви, приготовані з нього. Багато господинь додають до м’ясного фаршу (не тільки до курячого) хліб, щоб котлети були більш соковиті, м’які й для меншої витрати основного інгредієнта – м’яса. Але замість хліба можна додати манну крупу, котлети виходять ще смачніше, ніжніше і соковитіше.
Інгредієнти:
- Курячий фарш 300 грамів
- Манка 2 столові ложки
- Курячі яйця 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Вершкове масло 30 грамів
- Рослинна олія 1 столова ложка
- Борошно 2 столові ложки
- Кухонна сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Для приготування соковитих курячих котлет з манкою потрібні такі інгредієнти: курячий фарш, манка, куряче яйце, ріпчаста цибуля, вершкове масло, борошно, рослинна олія, сіль, чорний мелений перець. Манки потрібно для котлет трохи, щоб все-таки котлети були м’ясними. Хтось вважає, що з манкою котлети складно сформувати, що фарш не склеюється і розсипається. Але це абсолютно не так, котлети легко можна зробити будь-якої форми й розміру.
- Щоб котлети вийшли більш ароматними й соковитими з приємним вершковим присмаком, слід додати в фарш шматочок вершкового масла. Тому слід вийняти його з холодильника заздалегідь, щоб масло було м’яким.
- Цибулину дуже дрібно подрібнюємо і додаємо її в миску з курячим фаршем, туди ж відправляємо спеції (сіль і чорний мелений перець за смаком), добре все перемішуємо.
В окремій чашці збиваємо яйце, додаємо до нього вершкове масло, перетираємо в однорідну масу. Отриману суміш вливаємо в миску з фаршем і добре знову перемішуємо. Потім всипаємо манку, знову перемішуємо, щоб інгредієнти добре змішалися і з’єдналися. Манка швидко набрякне. Готуємо тарілочку з борошном для панірування котлет. Вологими руками формуємо котлети потрібно розміру й обвалюємо кожну з усіх боків в борошні. - На сковороді розігріваємо олію, викладаємо на неї котлети, обсмажуємо їх з обох сторін по 7 хвилин для рум’яності, потім вливаємо трохи водички, накриваємо сковорідку кришкою і томимо котлети, поки рідина не випарується. Це потрібно зробити для того, щоб м’ясо всередині котлет добре присмажилось, а котлети не згоріли зовні.
- Подаємо котлети з гарніром, овочами або на бутербродах.
Смачного!