Котлети з індички і цвітної капусти

Котлети з індички завдяки цвітній капусті виходять дуже соковитими й подвійно корисними. Рецепт нескладний, страва низькокалорійна, але при цьому містить дуже велику кількість потрібних нашому організму речовин!
Інгредієнти:
- Фарш з індички 700 грамів
- Капуста цвітна (свіжа або заморожена) 400 грамів
- Цибуля ріпчаста 130 грамів (1 штука)
- Часник 2-3 зубчики
- Яйця 2 штуки
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Перець чорний мелений 0,1 чайна ложка (за бажанням)
- Олія рослинна (для смаження) 60 мілілітрів (4 столові ложки)
Для декору (за бажанням):
- Розмарин свіжий 2-3 гілочки
Інгредієнти:
- Фарш з індички можна приготувати самостійно, а можна придбати вже готове подрібнене м’ясо птиці. Цвітну капусту можна використовувати як свіжу, так і заморожену, на смак страви це не позначиться. Якщо капуста заморожена, то можна до кінця її не розморожувати.
- У чашу блендера з насадкою “ніж” помістіть очищену і крупно нарізану цибулю і зубчики часнику.
- Подрібніть овочі блендером в пюре.
- Цвітну капусту розберіть на суцвіття невеликого розміру і також подрібніть в пюре.
- З’єднайте в глибокій мисці фарш з індички, подрібнені цибулю, часник і цвітну капусту.
- Яйця додайте до фаршу, добре перемішайте всі інгредієнти.
- Всипте сіль і чорний мелений перець (для дітей перець можна не додавати).
- Сформуйте з фаршу круглі індичі котлетки приблизно по 80 г кожна. З вказаної кількості фаршу виходить 20-22 котлетки.
- Розігрійте в сковороді рослинну олію і викладіть 4-5 сформованих котлет (в залежності від розміру сковороди). Обсмажте на середньому вогні на одній стороні близько 5-6 хвилин.
- Акуратно переверніть котлети на іншу сторону й обсмажте ще 5 хвилин.
- Готові котлетки зніміть зі сковороди й перекладіть в каструлю. Обов’язково накрийте каструлю кришкою, під дією збереженого тепла і пари котлети дійдуть до готовності.
- Аналогічно обсмажте котлети, що залишилися.
- Котлети з індички й цвітної капусти готові.
- Подавайте котлети теплими, тоді сік просто витікає при розрізанні. Дуже соковиті й дуже смачні котлетки особливо подобаються дітям. Вони навіть не здогадуються, що всередині – цвітна капуста, яку діти часто не дуже полюбляють.
- Гілочка розмарину на тарілці додасть яскравість і аромат таким смачним котлеткам.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з грибів, вівсянки й картоплі