Другі стравиКотлети

Котлети з індички і цвітної капусти

Котлети з індички завдяки цвітній капусті виходять дуже соковитими й подвійно корисними. Рецепт нескладний, страва низькокалорійна, але при цьому містить дуже велику кількість потрібних нашому організму речовин!

Інгредієнти:

  • Фарш з індички 700 грамів
  • Капуста цвітна (свіжа або заморожена) 400 грамів
  • Цибуля ріпчаста 130 грамів (1 штука)
  • Часник 2-3 зубчики
  • Яйця 2 штуки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений 0,1 чайна ложка (за бажанням)
  • Олія рослинна (для смаження) 60 мілілітрів (4 столові ложки)

Для декору (за бажанням):

  • Розмарин свіжий 2-3 гілочки

Інгредієнти:

  1. Фарш з індички можна приготувати самостійно, а можна придбати вже готове подрібнене м’ясо птиці. Цвітну капусту можна використовувати як свіжу, так і заморожену, на смак страви це не позначиться. Якщо капуста заморожена, то можна до кінця її не розморожувати.
  2. У чашу блендера з насадкою “ніж” помістіть очищену і крупно нарізану цибулю і зубчики часнику.
  3. Подрібніть овочі блендером в пюре.
  4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття невеликого розміру і також подрібніть в пюре.
  5. З’єднайте в глибокій мисці фарш з індички, подрібнені цибулю, часник і цвітну капусту.
  6. Яйця додайте до фаршу, добре перемішайте всі інгредієнти.
  7. Всипте сіль і чорний мелений перець (для дітей перець можна не додавати).
  8. Сформуйте з фаршу круглі індичі котлетки приблизно по 80 г кожна. З вказаної кількості фаршу виходить 20-22 котлетки.
  9. Розігрійте в сковороді рослинну олію і викладіть 4-5 сформованих котлет (в залежності від розміру сковороди). Обсмажте на середньому вогні на одній стороні близько 5-6 хвилин.
  10. Акуратно переверніть котлети на іншу сторону й обсмажте ще 5 хвилин.
  11. Готові котлетки зніміть зі сковороди й перекладіть в каструлю. Обов’язково накрийте каструлю кришкою, під дією збереженого тепла і пари котлети дійдуть до готовності.
  12. Аналогічно обсмажте котлети, що залишилися.
  13. Котлети з індички й цвітної капусти готові.
  14. Подавайте котлети теплими, тоді сік просто витікає при розрізанні. Дуже соковиті й дуже смачні котлетки особливо подобаються дітям. Вони навіть не здогадуються, що всередині – цвітна капуста, яку діти часто не дуже полюбляють.
  15. Гілочка розмарину на тарілці додасть яскравість і аромат таким смачним котлеткам.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з грибів, вівсянки й картоплі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close