Котлети з грибів, вівсянки і картоплі

Рум’яні й смачні котлети з грибів, вівсянки й картоплі відмінно підійдуть і на обід, і на вечерю. Котлетки виходять ніжними й апетитними. Гриби, вівсянка і картопля чудово поєднуються між собою. Такі котлетки дуже гарні зі сметаною і попри те, що котлети без м’яса — цією стравою точно можна нагодувати всю сім’ю!
Інгредієнти:
- Печериці 330 грамів
- Вівсянка (що вимагає варіння) 100 грамів
- Картопля 350 грамів
- Яйце 1 штука
- Цибуля ріпчаста 120 грамів
- Борошно 30 грамів
- Петрушка свіжа 20 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка мелена 1 чайна ложка
- Коріандр мелений 0,5 чайної ложки
- Олія рослинна 100 мілілітрів
Приготування:
- Цибулю очищаємо, петрушку промиваємо й обсушуємо.
- Вівсянку заливаємо 200 мл окропу.
- Накриваємо вівсянку кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
- Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками.
- На сковороді розігріваємо 30 мл (2 столові ложки) рослинної олії й обсмажуємо цибулю близько 5 хвилин, до м’якості й легкого золотистого відтінку.
- Гриби миємо й нарізаємо маленькими шматочками.
- Додаємо нарізані гриби до цибулі.
- Обсмажуємо цибулю з грибами близько 10 хвилин до рум’янцю і повної готовності грибів. Даємо охолонути.
- Картоплю очищаємо і натираємо на середній тертці.
- У мисці з’єднуємо картоплю, запарену вівсянку, обсмажені гриби, яйце, сіль, перець, паприку і коріандр.
- Петрушку дрібно шаткуємо і додаємо до інших компонентів.
- Ретельно перемішуємо.
- Потім додаємо борошно.
- І ще раз перемішуємо.
- На сковороді розігріваємо 30 мл олії й викладаємо ложкою котлетки. Обсмажуємо котлетки на середньому вогні близько 2-3 хвилин, до рум’янцю.
- Після чого перевертаємо котлети на іншу сторону й обсмажуємо ще близько 2-3 хвилин. Таким же чином партіями обсмажуємо всі котлети, за потреби додаючи на сковороду олію.
- Котлети з грибів, вівсянки й картоплі готові.
- Перекладаємо котлети на тарілку і подаємо до столу. За бажанням до котлет можна подати сметану.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені м’ясні котлети в беконі