Другі стравиКотлети

Котлети по-київськи

Про рецепт котлети по-київськи не скажеш, що ці чарівні котлетки так просто приготувати. Адже на шляху до успіху вас чекає підступне вершкове масло, готове вивергнутись з утроби назовні. Маса курячих грудок і то, наскільки тонко ви їх відіб’єте, також впливає на загальний час приготування страви. У вас не буде можливості перевірити ступінь готовності котлет, тикаючи в них термометром. Адже через дірку від градусника часниково-вершкове масло бризне назовні, що інакше як досадою і розчаруванням не назвеш. А ще є капкани у вигляді температури масла в каструлі, розміру курячої грудки і спека в духовий печі.

Час: 1 година
Складність: середня
Порцій: 4

Інгредієнти:

Для начинки з вершкового масла:

  • Часнику 2 зубчики
  • Вершкового масла 6 столових ложок
  • Рубаної петрушки (можна замінити кропом за смаком) 2 столові ложки
  • Дрібка солі
  • Курячі грудки 4 штуки
  • Сіль і перець за смаком

Додатково:

  • Борошна 1 стакан
  • Солі 2 чайні ложки
  • Яйця 2 штуки
  • Панірувальних сухарів 2 склянки
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Часник подрібніть в ступці. Якщо часник вистрибує зі ступки й пекельний процес цей дратує вас також як і мене, скористайтеся теркою – так простіше і швидше. До часнику додайте посічену зелень і гарненько розітріть товкачем обох. Додайте розм’якле вершкове масло і розітріть в кашу.
  2. Неповну столову ложку часниково-вершкового масла покладіть на харчову плівку, згорніть у вигляді цукерки й приберіть на час в морозилку. Морозилці сьогодні відведена важлива роль, тому далеко від неї не йдіть!
  3. Курячі грудки промити, обсушити серветками й видаліть всі жилки й жир. Покладіть грудку між двох шарів харчової плівки гладкою стороною вниз, а виворотом вгору.
  4. За допомогою кухонного молотка відбийте делікатними зубчиками в пласт товщиною приблизно в 1 см. Видаліть верхню плівку і приправте сіллю і перцем.
  5. Ось і маслечко підмерзло. Діставайте його з морозилки, пора загортати наші котлети. За допомогою плівки почніть згортати курячий конвертик … а може і мішечок, або що там у вас … Закрутіть мішечок. У такому вигляді майбутні котлети по-київськи відправте в заморозку хвилин на 20-30.
  6. Поки котлети охолоджуються приготуйтеся до наступного етапу: розбийте яйце в миску, насипте панірувальні сухарі й борошно в відповідні миски.
  7. 20 хвилин пролетіли непомітно. Розгорніть згорток з куркою, потім боками, верхом і низом обваляйте його в борошні!. Потім в яйці…і звичайно без панірування ніяк. Присипте дно тарілки шаром панірування, укладіть зверху майбутні котлетки й відправте все це знову в морозилку. Хвилин на 15, поки розігрівається олія в каструльці. Як олія розігріється, обережно опускайте котлетки по одній на обжарку. Приготуйте поруч невелике деко. Ну і духовку включайте вже розігріватися до 200 С.
  8. Обсмажте кожну котлетку по 1,5-2 хвилини на кожній стороні до золотистої скоринки й викладайте на деко.
  9. На цьому етапі, перед відправкою їх в духовку, підсолити трохи верхівки котлет і упустите на них дрібку каєннського перцю. Доглядайте за котлетами під час смаження – якщо почуєте характерне шипіння всередині масла, що закипає витягуйте їх назовні. На 3-4 хвилини охолонути. Або вимикайте жар і залиште котлети повільно досягати ідеальної кондиції в розігрітій, але вимкненій духовці.
  10. До котлет по-київськи ідеально підходить свіжа зелень і овочі. Ніяких картопляних пюре. Процес розрізання котлети по-київськи особливо зворушливий і красивий! Насолоджуйтесь!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close