ГарніриДругі страви

Каша з сочевиці в мультиварці

Каша з сочевиці в мультиварці готується майже без нашої участі: не підгоряє, не вимагає помішування і зайвої уваги, а виходить в міру розсипчаста й апетитна.

Кашу з сочевиці можна їсти, як самостійне блюдо. За цим рецептом вона виходить не тільки розсипчастою, але й ароматною через спеції й заправки з овочів.

Сочевиця — це джерело білка, який підходить вегетаріанцям або тим, хто постить. Вона поступово відвойовує своє місце в кулінарії, хоча ще зовсім недавно вважалася недоступним дефіцитом. Можливо, саме тому багато господинь досі обходять сочевицю стороною, не знаючи, що з неї можна приготувати дуже багато смачних і поживних страв.

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона 150 грамів
  • Вода 350 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Олія соняшникова 2,5 столових ложки
  • Приправа овочева з сіллю 1 столова ложка
  • Сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Сочевицю промити й замочити в холодній воді на 2 години. Після промити й злити воду.
  2. Моркву очистити й натерти на крупній тертці.
  3. Цибулину очистити й дрібно нарізати.
  4. У чашу мультиварки налити олію і вибрати режим «Жарка». Нагріти олію, викласти цибулю й обсмажити її до напів м’якості.
  5. До цибулі додати моркву.
  6. Овочі при помішуванні обсмажувати до м’якості.
  7. Залити овочеву масу гарячою водою, додати сочевицю і приправу. Замість приправи можна використовувати чорний мелений перець і сіль.
  8. Мультиварку закрити кришкою, вибрати режим «Плов», натиснути на кнопку «Старт» і готувати, не помішуючи й не відкриваючи кришки, протягом 50 хвилин.
  9. Кашу з сочевиці в мультиварці перемішати й подати як самостійне блюдо або як гарнір.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Брюссельська капуста в смаженому вершковому маслі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close