Другі стравиСтрави з птиці

Картопляні зрази з курячою печінкою

Картопляні зрази з курячою печінкою – смачне і ситне домашнє блюдо, яке сподобається любителям печінки. Ховаємо соковиту печінкову начинку в м’яке картопляне тісто й обсмажуємо на сковороді. Готується блюдо досить легко і просто, а якщо у вас з вечері залишилося трохи картопляного пюре, то і досить швидко.

Інгредієнти:

Для картопляного тіста:

  • Картопля 400 грамів (вага в очищеному вигляді)
  • Борошно 100-150 грамів
  • Сіль на смак

Для начинки:

  • Печінка куряча 250 грамів
  • Цибуля ріпчаста 120 грамів (1 штука)
  • Яйце 1 штука
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Олія рослинна 4-5 столових ложок (60-75 мілілітрів)

Приготування:

  1. Картоплю і цибулю очистьте, вимийте.
  2. Картоплю наріжте великими шматками. Перекладіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Потім варіть картоплю близько 15-20 хвилин на невеликому вогні, до м’якості. Хвилин за 5 до готовності додайте сіль на смак.
  3. Поки картопля вариться, займіться приготуванням начинки.
  4. Відваріть яйце на круто. Для цього залийте його холодною водою, поставте на вогонь і варіть 10 хвилин з моменту закипання. Потім остудіть яйце в холодній воді.
  5. Очищену цибулю наріжте невеликими кубиками.
  6. Курячу печінку промийте, видаліть плівки з жиром і довільно наріжте.
  7. У сковороді розігрійте 2 столові ложки олії, викладіть нарізану цибулю. Обсмажте, помішуючи, близько 5 хвилин, до прозорості.
  8. Викладіть печінку в сковороду до цибулі й, періодично помішуючи, готуйте разом ще близько 15 хвилин, до готовності печінки. Готовність легко перевірити, розрізавши найбільший шматочок печінки. Якщо з нього випливає прозорий сік, значить печінка готова.
  9. У самому кінці приготування приправте печінку сіллю і меленим перцем на смак.
  10. З готової печінки злийте рідину, якщо така залишилася в сковороді (це слід зробити, щоб начинка не вийшла дуже м’якою).
  11. Обсмажену з цибулею печінку перемеліть через м’ясорубку 1-2 рази або подрібніть за допомогою блендера. Перекладіть в глибоку місткість.
  12. Остигле яйце очистьте і наріжте дрібними кубиками.
  13. Надішліть яйце до печінки, перемішайте. Зніміть пробу і за бажанням приправте начинку сіллю і перцем. Відставте начинку в сторону.
  14. З готової картоплі злийте всю воду, поверніть на невеликий вогонь і, помішуючи, “просушіть” протягом декількох хвилин.
  15. Потім розімніть картоплю на пюре. Дайте йому охолонути (в гарячому вигляді картопля візьме значно більше борошна).
  16. У тепле картопляне пюре додайте борошно. Перемішайте до однорідності.
  17. Зверніть увагу, що муки вам може знадобитися більше або менше (в залежності від сорту картоплі і борошна), тому додавайте її частинами.
  18. Картопляна маса повинна вийти досить пластичною і лише злегка липнути до рук.
  19. Сформуйте зрази. Для цього відокремте від картопляної маси невелику порцію і сформуйте з неї корж. У центр коржа викладіть порцію начинки.
  20. З’єднайте краї коржа, щоб начинка виявилася усередині. Надайте виробу довгасту або круглу форму.
  21. Сформуйте таким же чином зрази з тіста і начинки.
  22. З вказаної кількості продуктів у мене вийшло 8 зраз.
  23. У сковороді розігрійте 1-2 столові ложки олії. Викладіть зрази й обсмажте на вогні нижче середнього з одного боку близько 4-5 хвилин, до рум’яності.
  24. Переверніть зрази на іншу сторону і на невеликому вогні також обсмажте їх протягом 3-5 хвилин, до рум’яної скоринки.
  25. Потім викладіть зрази на паперові рушники або серветки, щоб прибрати надлишки олії.
  26. Таким же чином обсмажте інші зрази, при необхідності додаючи в сковороду олію.
  27. Картопляні зрази з курячою печінкою готові.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка, запечена з картоплею і яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close