Картопляне рагу зі шпинатом, в духовці

Рагу без м’яса можна приготувати ситно і смачно, а в духовці – ще й корисно. Особливість приготування в тому, що нарізана картопля і морква спочатку запікається, а потім тушкуються в духовці з додаванням води, обсмажених цибулі й шпинату. Овочі виходять м’якими й ніжними, завдяки запіканню їх смак стає цікавішим, шпинат додає свіжу нотку, а багатий букет прянощів наповнює блюдо неймовірним ароматом.
Інгредієнти:
- Картопля (велика) 400 грамів (2 штуки)
- Морква (велика) 350 грамів (1 штука)
- Шпинат (свіжий або заморожений) 200 грамів
- Цибуля ріпчаста 180 грамів (1 штука)
- Часник 2 зубчики
- Паприка мелена 1 чайна ложка
- Куркума мелена 1 чайна ложка
- Імбир мелений 0,5 чайної ложки
- Чебрець сушений 0,5 чайної ложки
- Розмарин сушений 0,5 чайної ложки
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Мускатний горіх мелений 0,25 чайної ложки
- Олія рослинна 45 мілілітрів (3 столові ложки)
Приготування:
- Шпинат підійде не тільки свіжий, але і заморожений.
- Прянощі, використовувані в рецепті, можете змінювати або доповнювати, орієнтуючись на свій смак.
- Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 200 градусів.
- Картоплю очистьте, промийте, наріжте середніми шматочками й відправте в миску.
- Очищену моркву наріжте за розміром картоплі й також відправте в миску.
- До овочів додайте сіль, мелений перець, сушений розмарин, чебрець, паприку, мускатний горіх. Перемішайте.
- Підготовлені овочі викладіть в відповідну за розміром жароміцну форму, змащену олією (1 столова ложка). Форму можна закрити фольгою.
- Надішліть овочі запікатися в розігріту духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах, шматочки моркви й картоплі повинні стати м’якими. (Час запікання залежить від потужності вашої духовки. У мене духовка газова і дуже слабка. Я запікала овочі під фольгою 30 хвилин.)
- У сковороді розігрійте олію (2 столові ложки).
- Цибулю і часник очистити, нарізати невеликими шматочками. Викладіть в сковороду й обсмажте на помірному вогні 4-5 хвилин.
- Додайте в сковороду куркуму і мелений імбир. Перемішайте. Готуйте на маленькому вогні близько хвилини.
- Шпинат промити, обсушити паперовим кухонним рушником. Ображати стебла.
- Листя шпинату наріжте невеликими смужками, додайте до обсмаженої цибулі, перемішайте. Готуйте на маленькому вогні 3-4 хвилини, помішуючи лопаткою. (Заморожений шпинат можна попередньо не розморожувати.)
- В окремому посуді доведіть до кипіння 100-150 мілілітрів води.
- Через деякий час форму з картоплею та морквою дістаньте з духовки.
- Обсмажені шпинат і цибулю викладіть у форму до картоплі з морквою. Перемішайте. При необхідності посоліть і поперчіть. Влийте в форму 100-150 мілілітрів води окропу (вода не повинна повністю покривати овочі).
- Поверніть форму з овочами в духовку, готуйте ще 10-15 хвилин при тій же температурі.
- Картопляне рагу зі шпинатом готове. Таке овочеве рагу відмінно урізноманітнює пісне і вегетаріанське меню, а також стане прекрасним гарніром.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена картопля з буряком і часником (в духовці)