Другі стравиСтрави з овочів

Картопляне рагу зі шпинатом, в духовці

Рагу без м’яса можна приготувати ситно і смачно, а в духовці – ще й корисно. Особливість приготування в тому, що нарізана картопля і морква спочатку запікається, а потім тушкуються в духовці з додаванням води, обсмажених цибулі й шпинату. Овочі виходять м’якими й ніжними, завдяки запіканню їх смак стає цікавішим, шпинат додає свіжу нотку, а багатий букет прянощів наповнює блюдо неймовірним ароматом.

Інгредієнти:

  • Картопля (велика) 400 грамів (2 штуки)
  • Морква (велика) 350 грамів (1 штука)
  • Шпинат (свіжий або заморожений) 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 180 грамів (1 штука)
  • Часник 2 зубчики
  • Паприка мелена 1 чайна ложка
  • Куркума мелена 1 чайна ложка
  • Імбир мелений 0,5 чайної ложки
  • Чебрець сушений 0,5 чайної ложки
  • Розмарин сушений 0,5 чайної ложки
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Мускатний горіх мелений 0,25 чайної ложки
  • Олія рослинна 45 мілілітрів (3 столові ложки)

Приготування:

  1. Шпинат підійде не тільки свіжий, але і заморожений.
  2. Прянощі, використовувані в рецепті, можете змінювати або доповнювати, орієнтуючись на свій смак.
  3. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 200 градусів.
  4. Картоплю очистьте, промийте, наріжте середніми шматочками й відправте в миску.
  5. Очищену моркву наріжте за розміром картоплі й також відправте в миску.
  6. До овочів додайте сіль, мелений перець, сушений розмарин, чебрець, паприку, мускатний горіх. Перемішайте.
  7. Підготовлені овочі викладіть в відповідну за розміром жароміцну форму, змащену олією (1 столова ложка). Форму можна закрити фольгою.
  8. Надішліть овочі запікатися в розігріту духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах, шматочки моркви й картоплі повинні стати м’якими. (Час запікання залежить від потужності вашої духовки. У мене духовка газова і дуже слабка. Я запікала овочі під фольгою 30 хвилин.)
  9. У сковороді розігрійте олію (2 столові ложки).
  10. Цибулю і часник очистити, нарізати невеликими шматочками. Викладіть в сковороду й обсмажте на помірному вогні 4-5 хвилин.
  11. Додайте в сковороду куркуму і мелений імбир. Перемішайте. Готуйте на маленькому вогні близько хвилини.
  12. Шпинат промити, обсушити паперовим кухонним рушником. Ображати стебла.
  13. Листя шпинату наріжте невеликими смужками, додайте до обсмаженої цибулі, перемішайте. Готуйте на маленькому вогні 3-4 хвилини, помішуючи лопаткою. (Заморожений шпинат можна попередньо не розморожувати.)
  14. В окремому посуді доведіть до кипіння 100-150 мілілітрів води.
  15. Через деякий час форму з картоплею та морквою дістаньте з духовки.
  16. Обсмажені шпинат і цибулю викладіть у форму до картоплі з морквою. Перемішайте. При необхідності посоліть і поперчіть. Влийте в форму 100-150 мілілітрів води окропу (вода не повинна повністю покривати овочі).
  17. Поверніть форму з овочами в духовку, готуйте ще 10-15 хвилин при тій же температурі.
  18. Картопляне рагу зі шпинатом готове. Таке овочеве рагу відмінно урізноманітнює пісне і вегетаріанське меню, а також стане прекрасним гарніром. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена картопля з буряком і часником (в духовці)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close