Другі стравиСтрави з овочів

Картопляне рагу з грибами

Пісне овочеве блюдо може бути насиченим і поживним. Приготуємо картопляне рагу, додавши для ситності й аромату печериці. Картопля виходить м’якою і розсипається у роті, грибочки – пружними й соковитими, морква – злегка солодкувата, а шматочки помідорів надають приємну кислинку і ще більше соковитості цьому смачному рагу.

Інгредієнти:

  • Картопля 600 грамів (4-5 штук)
  • Печериці 250 грамів
  • Помідори 150 грамів (2 штуки)
  • Морква 300 грамів (2 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів (1 дрібна)
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений щіпка
  • Олія соняшникова рафінована 30 мілілітрів (2 столові ложки)
  • Кріп свіжий (для подачі, за бажанням) 3 гілочки

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Моркву і цибулю очистьте, промийте.
  2. Моркву наріжте тонкими кружечками або півкругами, якщо морква велика.
  3. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  4. Розігрійте в сковороді з високими бортиками або сотейнику рослинну олію. Додайте в сковороду цибулю й обсмажуйте на середньому вогні 1 хвилину, до м’якості.
  5. Додайте нарізану моркву й обсмажуйте все ще 3 хвилини, до м’якості моркви.
  6. Картоплю очистьте від шкірки, промийте і наріжте великими кубиками.
  7. Додайте картоплю в сковороду до цибулі й моркви, обсмажуйте разом 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Накрийте кришкою, щоб овочі приготувалися швидше під впливом пари.
  8. Додайте в сковороду сіль і чорний мелений перець. Можна додати сушені трави на смак.
  9. Печериці протріть вологим кухонним рушником. Гриби наріжте на 4 частини.
  10. Додайте гриби в сковороду, перемішайте. Зменште вогонь, сковороду накрийте кришкою і тушкуйте вміст ще 5-7 хвилин.
  11. Зробіть зверху на кожному помідорі хрестоподібний надріз, залийте окропом помідори на 1 хвилину. Дістаньте помідори з води й очистьте від шкірки. М’якуш наріжте дрібними кубиками.
  12. Додайте нарізані томати в сковороду. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте все ще 5-7 хвилин, до м’якості картоплі.
  13. Картопляне рагу з грибами готове.
  14. Кріп промийте та висушіть. Зелень кропу дрібно порубати ножем і додайте в сковороду. Страву можна подавати до столу.
  15. Таке блюдо – повноцінне джерело вітамінів. Дивно, наскільки звичайні овочі можуть бути смачними!
  16. Овочі виходять соковитими, м’якими, а пружні гриби відтіняють їх смак і аромат.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Капуста, тушкована з фаршем, баклажанами й помідорами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close