Картопляне пюре зі сметаною

Навіть такий простий гарнір як картопляне пюре можна приготувати так, що ваші гості й близькі полюблять його більше ніж основне блюдо. Адже секрет смачного пюре в його ніжному вершковому смаку й ідеальній кремовій консистенції. У цьому рецепті відразу три молочних продукти роблять картоплю казково смачною. Це молоко, вершкове масло і секретний інгредієнт – сметана. Її легка кислинка робить картопляне пюре особливим і надає йому більш насичений вершковий смак. Ви можете розтерти готову картоплю на спеціальному ситі для пюре або скористатися товкачем. Результат в будь-якому випадку буде приголомшливим.
Інгредієнти:
- Картоплі для варіння 1,3 кг, очищеної
- Молока 1,5 стакана
- Вершкового масла 6 столових ложок
- Сметани 0,5 стакана
- Меленого чорного перцю 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Наріжте картоплю кубиками розміром 2,5 см і покладіть у велику каструлю. Залийте картоплю холодною водою і додайте достатню кількість солі, щоб вода стала солоною на смак. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, приблизно 10-12 хвилин, поки картопля не буде легко розвалюватися при проколюванні виделкою.
- Тим часом в невеликій каструлі нагрійте молоко і вершкове масло, не доводячи до кипіння. Відставте в сторону, поки картопля не буде готова.
- Як тільки картопля стане м’якою, відкиньте її на друшляк. Встановіть сито для пюре з маленьким диском / лезом над скляною мискою. Протріть картоплю через сито, повертаючи ручку назад і вперед, щоб проштовхнути картоплю через диск. Як тільки картопля буде розім’ята, повільно вмішайте достатню кількість молочної суміші, щоб картопляне пюре стало кремової консистенції. Додайте 2 чайні ложки солі, сметану і перець і збийте, щоб все змішати. Спробуйте на смак і подавайте гарячим.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Рис асорті з овочами на сковороді