Картопляна запіканка з кукурудзяними пластівцями

Звичайні продукти в новому виконанні! Що буде, якщо картопляну запіканку посипати кукурудзяними пластівцями? Смачна страва з хрусткою скоринкою! Продовжуємо пробувати щось новеньке, дуже простий у приготуванні рецепт картопляної запіканки з сиром. Готуйте на здоров’я!
Інгредієнти:
- Картопля 1 кілограм
- Сир 200 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Масло вершкове 50 грамів
- Вершки (жирність 10%) 100 мілілітрів
- Сметана 250 мілілітрів
- Пластівці кукурудзяні (несолодкі) 60 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Картоплю натираємо на тертці для корейської моркви тонкою соломкою (можна і нарізати). Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
- Натираємо сир. З’єднуємо в мисці картоплю, цибулю, сир. Додаємо сметану, вершки, сіль, чорний перець.
- Добре перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Картопельки вийшло багато, на всіх вистачить.
- Кукурудзяні пластівці злегка подрібнюємо до середнього розміру. Це легко робиться в пакеті за допомогою качалки.
- Посипаємо пластівцями картоплю і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо картопляну запіканку 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
- Хрустка скоринка з пластівців, ніжний вершковий смак картоплі – ось таке дивовижне блюдо у нас вийшло!
Тримайте ще цікавий рецепт: Спагеті запечені в духовці