Картопляна запіканка з фаршем та сиром

Дуже люблю такі рецепти! Готується просто, а виходить неймовірно смачно! Все, що потрібно для цього блюда — найпростіші продукти й духовка. Єдине, не знаю, як назвати — картопляно-м’ясна запіканка або заливний пиріг з картоплею і фаршем.
Інгредієнти:
- Картопля 5 штук
- Фарш м’ясний 200 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Молоко 400 мілілітрів
- Борошно 130 грамів
- Яйця 2 штуки
- Олія рослинна 45 мілілітрів
- Сир твердий 70-100 грамів
- Петрушка (зелень) кілька гілочок
- Сіль 2-3 щіпки
- Перець чорний мелений 1-2 щіпки
- Розпушувач 1 чайна ложка з гіркою
Для підготовки форми:
- Масло вершкове 30-40 грамів
Приготування:
- В першу чергу відварюємо картоплю до готовності, хвилин 20-25.
- Поки картопля остигає, розігріваємо сковороду з рослинною олією на середньому вогні.
- Обсмажуємо цибулю, порізану кубиками, до легкої золотистої й м’якості.
- Додаємо фарш, добре перемішуємо. Смажимо на мінімальному вогні хвилин 7-10.
- В кінці додаємо до смаку сіль і чорний перець.
- Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.
- Злегка збиваємо яйця з невеликою дрібкою солі.
- Вливаємо в яйця спочатку половину молока. Добре перемішуємо.
- Додаємо борошно з розпушувачем. Добре перемішуємо.
- Молоко все відразу не додаємо, щоб не було грудочок. Густе тісто простіше вимісити.
- Тепер вливаємо залишки молока. Перемішуємо.
- Відварну картоплю очищаємо, натираємо на крупній тертці й додаємо в тісто.
- Сюди ж викладаємо фарш разом з маслом — це додасть соковитості пирога.
- Додаємо сюди ж дрібно нарізану зелень і все добре перемішуємо.
- Вимішуємо до однорідності.
- Отримане тісто переливаємо в добре змащену вершковим маслом форму (моя — діаметром 28 см).
- Зверху розподіляємо натертий сир.
- Відправляємо форму в розігріту духовку і готуємо картопляну запіканку з фаршем та сиром хвилин 20, до апетитного золотистого кольору.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Гарбузово-картопляна запіканка з фаршем