Картопля в духовці “Айдахо”

Цікавий варіант запеченої картоплі.
Картопля айдахо в духовці має пікантний пряний смак, в міру хрустку скоринку і м’яку серцевину. Картопляний рай американського штату Айдахо подарував світові рецепт цієї страви й варто взяти його на замітку, щоб скористатися ним і приготувати смачну і ситну вечерю для невеликої компанії або для сімейного кола. До такої картоплі відмінно підійдуть маса найрізноманітніших соусів, закусок, намазок, свіжих овочів, а також легких соковитих салатів.
Інгредієнти:
- Картопля 1.2 кілограми
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Сіль 1 чайна ложка
- Паприка 1 чайна ложка
- Петрушка 10 грамів
- Кріп 10 грамів
- Часник 1 чайна ложка
- Гірчиця 1 чайна ложка
- Кетчуп 1 чайна ложка
Приготування:
- Для того щоб приготувати картоплю “Айдахо” в духовці необхідно підготувати необхідні продукти, щоб нічого не упустити й не забути. Картоплю вибирайте середнього розміру і правильної форми, для того щоб її зручно було нарізати на часточка. Ретельно промийте картоплю за допомогою жорсткої щітки, оскільки картопля запікатиметься разом зі шкіркою, то важливо максимально очистити шкірку.
- У просторій мисці з’єднайте рослинну олію, гірчицю, сіль, мелену паприку, кетчуп (будь-якого ступеня пекучості), часник (можна брати свіжий, подрібнений в кашку, але мені більше подобається аромат гранульованого, він не такий агресивний і різкий). Страву можна “підсилити” на свій смак додатковими прянощами такими як чорний мелений перець, гострий мелений перець, чилі, …
- Додайте чисту і дрібно нарізану зелень: петрушку і кріп (потрібно тільки м’які вершечки, жорстку частину, стебла необхідно прибрати).
- Перемішайте і в цю маслянисту пряну суміш покладіть картоплю, нарізану дольками, але попередньо бланшуйте 2-3 хвилини в киплячій воді. Перемішайте картоплю за допомогою ложки або руками, щоб кожен міліметр картоплі був покритий “соусом”.
- Викладіть картопляні часточки в один шар на деко. Пергаментний папір не обов’язково, оскільки велика кількість олії не дасть картоплі пристати до листу, але для підстраховки можете скористатися пергаментним папером або спеціальними килимками для запікання.
- Поставте картоплю в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікайте близько 30 хвилин. Перемішувати її не потрібно. Готова картопля “Айдахо” повинна красиво підрум’яниться, а всередині стати м’якою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з баклажанів з помідорами