АмериканськаДругі стравиКухні світуСтрави з овочів

Картопля в духовці “Айдахо”

Цікавий варіант запеченої картоплі.
Картопля айдахо в духовці має пікантний пряний смак, в міру хрустку скоринку і м’яку серцевину. Картопляний рай американського штату Айдахо подарував світові рецепт цієї страви й варто взяти його на замітку, щоб скористатися ним і приготувати смачну і ситну вечерю для невеликої компанії або для сімейного кола. До такої картоплі відмінно підійдуть маса найрізноманітніших соусів, закусок, намазок, свіжих овочів, а також легких соковитих салатів.

Інгредієнти:

  • Картопля 1.2 кілограми
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Паприка 1 чайна ложка
  • Петрушка 10 грамів
  • Кріп 10 грамів
  • Часник 1 чайна ложка
  • Гірчиця 1 чайна ложка
  • Кетчуп 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Для того щоб приготувати картоплю “Айдахо” в духовці необхідно підготувати необхідні продукти, щоб нічого не упустити й не забути. Картоплю вибирайте середнього розміру і правильної форми, для того щоб її зручно було нарізати на часточка. Ретельно промийте картоплю за допомогою жорсткої щітки, оскільки картопля запікатиметься разом зі шкіркою, то важливо максимально очистити шкірку.
  2. У просторій мисці з’єднайте рослинну олію, гірчицю, сіль, мелену паприку, кетчуп (будь-якого ступеня пекучості), часник (можна брати свіжий, подрібнений в кашку, але мені більше подобається аромат гранульованого, він не такий агресивний і різкий). Страву можна “підсилити” на свій смак додатковими прянощами такими як чорний мелений перець, гострий мелений перець, чилі, …
  3. Додайте чисту і дрібно нарізану зелень: петрушку і кріп (потрібно тільки м’які вершечки, жорстку частину, стебла необхідно прибрати).
  4. Перемішайте і в цю маслянисту пряну суміш покладіть картоплю, нарізану дольками, але попередньо бланшуйте 2-3 хвилини в киплячій воді. Перемішайте картоплю за допомогою ложки або руками, щоб кожен міліметр картоплі був покритий “соусом”.
  5. Викладіть картопляні часточки в один шар на деко. Пергаментний папір не обов’язково, оскільки велика кількість олії не дасть картоплі пристати до листу, але для підстраховки можете скористатися пергаментним папером або спеціальними килимками для запікання.
  6. Поставте картоплю в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікайте близько 30 хвилин. Перемішувати її не потрібно. Готова картопля “Айдахо” повинна красиво підрум’яниться, а всередині стати м’якою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з баклажанів з помідорами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close