Каре ягняти в паніруванні з горгонзоли на грилі

Навіть на грилі можна посмажити дивовижне каре ягняти в паніруванні з сиру горгонзола і панірувальних сухарів з італійськими прянощами, що буде подвійно смачніше, коли терпкий сир змішається з ароматами середземноморських трав і вугілля.
Реберця ягняти, натерті оливковою олією з перцем і орегано, спочатку смажаться до хрусткої скоринки з одного боку, а при смаженні на іншій стороні покриваються паніруванням і доводяться до готовності під кришкою. Не забудьте попередньо зачистити реберця з одного кінця, щоб все блюдо виглядало по-справжньому вишукано і святково.
Інгредієнти:
- Оливкової олії 1/4 стакана
- Свіжо меленого чорного перцю 1 столова ложка + додатково для панірування
- Морської солі 1 столова ложка
- Свіжого листя орегано 2 столові ложки, порубаного
- 2 пласти реберець ягняти, зачищених на кінцях кісток
- Розкришеної горгонзоли 3/4 стакана
- Італійських панірувальних сухарів 0,5 стакана
- Подрібненого часнику 2 столові ложки
- Свіжого листя кінзи 1 столова ложка, порубаного
Приготування:
- Розігрійте гриль до середнього жару.
- В мисці середнього розміру змішайте оливкову олію, чорний перець, сіль, орегано.
- Наріжте пласти ребер на окремі котлети на кісточках і покладіть їх у масляну суміш. Перемішайте, щоб добре покрити.
- В окрему миску покладіть сир, панірувальні сухарі, часник, кінзу і дрібку чорного перцю. Акуратно перемішайте.
- Дістаньте реберця з маринаду і розкладіть їх на грилі. Смажте по 1,5-2 хвилини. Переверніть і зверху кожної котлети викласти по 1 столовій ложці суміші панірувальних сухарів і сиру.
- Закрийте кришку гриля і смажте до потрібного ступеня прожарювання, приблизно 2-4 хвилини. Перекладіть на блюдо і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясо в гірчичному маринаді